Naminis KEČIUPAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 6 , reitingas: 3.83 iš 5)
Loading...

Markeris

Kadangi mes dideli  naminės picos  gerbėjai, kečupas pas mus eina dideliais kiekiais (ant picos pado). O pomidorų šiemet ir pas mano mamą  užderėjo  nesvietiškai, tad virėm  ir sultis, ir kitaip konservavom (tarp kitko – man su agurkais labai skanu).Ir dar užsukau gal 14 puslitrinių   stiklainių kečupo .Nepamenu, kuriame iš blogų receptą  radau, nes jau pernai gaminau ir įsirašiau į užrašų knygutę.

Reikia:

4 kg pomidorų (blanširuojam ir nulupam).

3-4 nemaži svogūnai

4 a.š. cukraus

Aliejaus (naudojau alyvuogių) –  tiek, kad normaliai apkepti svogūnus.

3-4 skiltelės česnako (aš dėjau 2, bet žieminio, tai ten jau skiltys… :) )

2-3 a.š. druskos (aš dedu 2 ir ragauju prieš pabaigą, kartą reikėjo dar įpilt, kartą – ne).

Žodžiu, pomidorus nuluptus aš tiesiog rankomis  suspaudžiu į didesnį puodą, sutraiškau ir tiek (recepte pasiūlyta supjaustyt, bet baisiai tingiu 😉 ). Palieku pastovėti ir viršutinį sluoksnį sulčių nurenku/nupilu. Paverdu ~ 20 min, tada dedu aliejuje pakepintus (iki suminkštėja) svogūnus , druską, cukrų.

Bendrai verdu pamaišydama dar apie valandą (nugarinu gerai skystį ❗ ).Tuomet  padažą išsuku blenderiu ( to neatlikus,  turėsit pomidorų … troškinį 😉 . Po to  metu česnaką (sutarkuoju smulkia tarka, kur už burokinę smulkesnė), pipirus. Paverdu dar maždaug  15 min ir paragauju.  Jei druskos  ar cukraus trūksta – beriu papildomai. Karštą masę  pilu į iškaitintus stiklainius ir – rūsin :) Prie makaronų ar ant picos pagrindo – idealu.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011