Naminis KEČIUPAS
|komentarų nėra
Markeris
Kadangi mes dideli naminės picos gerbėjai, kečupas pas mus eina dideliais kiekiais (ant picos pado). O pomidorų šiemet ir pas mano mamą užderėjo nesvietiškai, tad virėm ir sultis, ir kitaip konservavom (tarp kitko – man su agurkais labai skanu).Ir dar užsukau gal 14 puslitrinių stiklainių kečupo .Nepamenu, kuriame iš blogų receptą radau, nes jau pernai gaminau ir įsirašiau į užrašų knygutę.
Reikia:
4 kg pomidorų (blanširuojam ir nulupam).
3-4 nemaži svogūnai
4 a.š. cukraus
Aliejaus (naudojau alyvuogių) – tiek, kad normaliai apkepti svogūnus.
3-4 skiltelės česnako (aš dėjau 2, bet žieminio, tai ten jau skiltys… )
2-3 a.š. druskos (aš dedu 2 ir ragauju prieš pabaigą, kartą reikėjo dar įpilt, kartą – ne).
Žodžiu, pomidorus nuluptus aš tiesiog rankomis suspaudžiu į didesnį puodą, sutraiškau ir tiek (recepte pasiūlyta supjaustyt, bet baisiai tingiu 😉 ). Palieku pastovėti ir viršutinį sluoksnį sulčių nurenku/nupilu. Paverdu ~ 20 min, tada dedu aliejuje pakepintus (iki suminkštėja) svogūnus , druską, cukrų.
Bendrai verdu pamaišydama dar apie valandą (nugarinu gerai skystį ❗ ).Tuomet padažą išsuku blenderiu ( to neatlikus, turėsit pomidorų … troškinį 😉 . Po to metu česnaką (sutarkuoju smulkia tarka, kur už burokinę smulkesnė), pipirus. Paverdu dar maždaug 15 min ir paragauju. Jei druskos ar cukraus trūksta – beriu papildomai. Karštą masę pilu į iškaitintus stiklainius ir – rūsin Prie makaronų ar ant picos pagrindo – idealu.