“Firminiai” Miglės šašlykai
|komentarų nėra
Miglė
Marinavimo bazinis receptas:
VIŠTIENOS ŠAŠLYKAMS:
1 kg vištienos (tinka ne tik krūtinėlių, bet ir šlaunelių mėsa)-
1 citrina(gaila, LAIMO , t. y. žaliosios,neturėjau,bet ir geltonoji gerai ,galima abiejų rūšių citrinas perpus),
1/3 mažučio buteliuko Vorčesterio/Vūsterio padažo,
vištienos prieskonių(idealu -Santa Marijos su cinamonu, bet tiks ir kitas, aštrumų mėgėjams, pvz. -meksikietiški vištienos prieskoniai)
Česnako -bent 3 nemenkos skiltelės,
juodų GRŪSTŲ pipirų/+raudonų paprikų( arba čiliukų – aštrumų mėgėjams)
bazilikas -šviežias -truputukas
krapai -sukapota žaluma (gera sauja)
gelvės -irgi truputukas(jei nėra -apsieiti galima)
Gerą pusdienį, vis pamakaluodama mėsytes -ištrintas prieskoniais bei žolelėmis , palaistytas vorčesteriu ir citrina,laikau ne šaldytuve .Tik jei gaminam kitądien -šaldytuvan dedam.DRUSKINAM PRIEŠ PAT KEPIMĄ.
KIAULIENOS/AVIENOS šašlykams :
vorčesteris/citrina analogišku santykiu, bet prieskonius įsidievinau Saldvos ”Medžiotojų prieskonių mišinys ”-ten yra ir kadagio uogų, ir šiaip …)
+ vietoj česnako-svogūnėkai, 4-5 GALVUKĖS(nors ir su česnaku skanu…)
+ gelsvė(TARP KITKO -NATŪRALUS AFRODIZIAKAS )
+ MĖTA šviežia, dabar net PC rasit -BŪTINAI
ir, aišku, šiemet mano įsidievintų BAZILIKŲ bent pusė saujikės ir DAUG KRAPŲ.
SŪDOM irgi prieš pat kepimą.
Tarp kitko – marinuodama supjaustau gabalais ir citrinos ”nušepečiuotas” skūrukes ir taipogi į mėsos/žolukių makalūzę prikaišioju -sustiprina savotiškai mėsyčių ir skonį, ir kvapą .
LAISTOM NE BANALIU ALUM, O NUO MĖSUKIŲ LIKUSIOMIS SULTIMIS.
Kepam, suprantama, ant žarijų- NE ANT UGNIES