“Firminiai” Miglės šašlykai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

 

 

Miglė

Marinavimo bazinis receptas:

VIŠTIENOS ŠAŠLYKAMS:

1 kg vištienos (tinka ne tik krūtinėlių, bet ir šlaunelių mėsa)-
1 citrina(gaila, LAIMO , t. y. žaliosios,neturėjau,bet  ir geltonoji gerai ,galima abiejų rūšių citrinas perpus),
1/3 mažučio buteliuko Vorčesterio/Vūsterio padažo,
vištienos prieskonių(idealu -Santa Marijos su cinamonu, bet tiks ir kitas, aštrumų mėgėjams, pvz. -meksikietiški vištienos prieskoniai)
Česnako -bent 3 nemenkos skiltelės,
juodų GRŪSTŲ pipirų/+raudonų paprikų( arba  čiliukų – aštrumų mėgėjams)
bazilikas -šviežias -truputukas
krapai -sukapota žaluma (gera sauja)
gelvės -irgi truputukas(jei nėra -apsieiti galima)

Gerą pusdienį, vis pamakaluodama mėsytes  -ištrintas prieskoniais bei žolelėmis , palaistytas vorčesteriu ir citrina,laikau ne šaldytuve .Tik jei gaminam kitądien -šaldytuvan dedam.DRUSKINAM PRIEŠ PAT KEPIMĄ.

KIAULIENOS/AVIENOS šašlykams :

vorčesteris/citrina analogišku santykiu, bet prieskonius įsidievinau Saldvos ”Medžiotojų prieskonių mišinys ”-ten yra ir kadagio uogų, ir šiaip …)
+ vietoj česnako-svogūnėkai, 4-5 GALVUKĖS(nors ir su česnaku skanu…)
+ gelsvė(TARP KITKO -NATŪRALUS AFRODIZIAKAS  )
+ MĖTA šviežia, dabar net PC rasit -BŪTINAI
ir, aišku, šiemet mano įsidievintų BAZILIKŲ bent pusė saujikės ir DAUG KRAPŲ.

SŪDOM  irgi prieš pat kepimą.

Tarp kitko – marinuodama supjaustau gabalais ir citrinos ”nušepečiuotas”    skūrukes ir taipogi į mėsos/žolukių makalūzę prikaišioju -sustiprina savotiškai  mėsyčių  ir skonį, ir kvapą .
LAISTOM NE BANALIU ALUM, O NUO MĖSUKIŲ LIKUSIOMIS SULTIMIS.
Kepam, suprantama, ant žarijų- NE ANT UGNIES

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011