A la “šilkinė košė’, bet kitaip
|1 komentaras
migle
Tai kažkas panašaus į senobinę šilkinę košę, bet ne visai.
Pagal originalų, iš vietinio laikraščio, receptą reikėjo 11 ( 🙄 )šaukštų perlinių kruopų,šmotuko šoninės , 1 svogūno, 2 morkų ir 4 bulvių.Kadangi kažko lengvesnio norėjosi, tai pirmąkart naudojau parūkyto kumpuko be lašinių šmotuką, o kitąkart -rūkytos dešrikės gabaliuką.
Kruopų išviriau visą puslitrį,o svogūnus ir mėsukus pakepinau ant aliejaus.
Taigi pirmiau išbrinkintas perlines kruopas paverdam nemažam kiekyje pasūdyto vandens -tiek, kad būtų daugmaž minkštos,bet nepervirtos.Paskui pakepinam svogūnus aliejuje -kartu su mėsukais smulkintais.Bulves ir morkas sušinkuojam burokine tarka.Kai kruopos išverda -jas kartu su morkom/bulvėm/mėsom/svogūnais verčiam į britvoną ar keramikinį indą -viską gerai sumaišydamos.Tiesa -dar krapų daug dėjau. Dėl viso pikto šliukštelim dar šiek tiek vandenuko.
Tada uždengiam ir kišam į maksimaliai įkaitintą orkaitę – maždaug 45 min.Jei mažesnis kiekis -turėtų užtekti ir pusvalandžio. Po to išjungiam ir dar neišimdamos palaikom šilumoje ~ 10 -15 min. Tada kruopos jau visai išbrinkusios, morkos ir bulvės suminkšėjusios – bet ne iki pliurzos kokios.Skanu,labai lengvai pilvu slysta. Aš, tiesa, dar ant viršaus sviesto gabaliuką įsitrenkiu 😳
labai labai skanu!!!!!