Balandėliai su faršo/pievagrybių įdaru

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

tetule :

 Nusipirkusi kopūstą baisiai užsimaniau balandėlių. Tuo tarpu gerb.vyras pastaruoju metu net kvapo mėsos negali pakęsti, o ir man pačiai per tuos karščius sunkaus maisto nesinori. Taigi, prisiminusi viską, ką čia šauniosios gaspadinės surašė apie galimus balandžių įdarus, padariau tokį įdarą – miksą.

kalakutų krūtinėlių faršo – mažytis kokių trijų degtukų dėžučių dydžio gabalėlis,
ryžių – normali sauja,
pievagrybių (vidutinio dydžio) – 12-15,
morkų (vidutinio dydžio) – 2,
svogūnų – 2 galvos.

Ryžius nuplikiau verdančiu vandeniu, vos vos palaikiau, nupyliau vandenį, į ryžius sumečiau faršą, dėjau druskos, juodųjų pipirų, šiek tiek kmynų, šiek tiek šviežių smulkintų krapų.

Kitas etapas – ant vos vos aliejaus pakepinau susmulkintus svogūnus, mečiau į keptuvę burokine tarka sutarkuotas morkas, taip pat sutarkuotus pievagrybius, įpyliau vos vos vandens, patroškinau. Visą šitą masę sumaišiau su ryžiais ir faršu ir visą šitą įdarą vyniojau į kopūstlapius. Troškinau tokioj makaliošėj – sviestas, grietinė,  itališka pomidorų pasta, vandenukas.

Rekomenduoju! 😆  Kur kas lengvesnis patiekalas, nei įprasti faršo balandėliai, labai puikus kvapas, geras skonis. Nemanau, kad dar kada įprastus balandėlius darysiu …:P

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011