Kepta vėgėlė, troškinta grietinės padaže
|komentarų nėra
Miglė
Žuvį supjausčiau maždaug trijų pirštų pločio gabalais. Pasūdžiau, užbėriau juodųjų pipirų ir krapų. Maždaug po pusvalandžio, apvoliojusi miltuose, kepiau aliejuje – dangčiu uždengtoje keptuvėje .
Atskirai pakepinau griežinėliais pjaustytų svogūnų, paskui juos susmulkinau blenderiu (įpylusi šlakelį grietinės) . Po to į šią masę supyliau likusią grietinę( nedidelį indelį) viską sumakalavau, apipyliau iškeptas žuvis, viską kartu truputuką patroškinau -ant labai silnos ugnies, užvožusi dangčiu . Kitą kartą, manau, įbersiu į padažą ir truputį maltų džiovintų grybų.
pastaba: vėgėlė yra kietesnė už jūros lydeką, nors mėsa panašios struktūros ir kaulų taip pat mažai. Tad kepti reikia ilgiau, bet tai dar geriau – nesuyra gabaliukai.Vnz. – įtrukiam į šeimynos meniu besąlygiškai 😉