Daržovių, ryžių ir pievagrybių “rissoto”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 4.50 iš 5)
Loading...

tetule 

 Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinau ryžius, kol tapo šviesiai rusvi, sumečiau juos į nepridegantį puodą, užpyliau verdančio vandens, palikau ant mažos ugnies kaisti. Toj pačioj keptuvėj pakepinau pjaustytas (netarkuotas) morkas – irgi į puodą. Tada pakepinau salierus, paskui svogūnus, česnakus, paprikos, pievagrybių. Ir viską – vis į tą puodą. Daržoves  partijomis kepinau, nes jei kartu sukrauti keptuvėn, pradėtų troškintis savo sultyse, o čia labiau reikia vos vos apkepti. Tiesa, aliejaus nedaug, tad reikia nuolat maišyti, ant nemažos ugnies kepti greitai greitai … Manau, dar gali ir kokia cukinija ar moliūgas tikti, gal ir dar kas nors- variacijoms yra erdvės. Pabaigai – druskytė, kiti prieskoniai (dėjau net čiobrelių :) ), jei labai sumažėja vandens – šiek tiek pripilti ir pakaitinti vis pamaišant, kol suminkštėja daržovės, pakankamai išbrinksta ryžiai. Idealus variantas – neperkaitinti, kad standžios liktų visos sudedamosios dalys. Skanu ir be nieko, ir kaip koks nors garnyras prie mėsiško ar žuvies patiekalo…

panašūs įrašai

2 Responses to “Daržovių, ryžių ir pievagrybių “rissoto””

  1. bite says:

    Ko gero skanu, bet,tai nera Rissoto

  2. migle migle says:

    va dėl to ir kabutėse 😉
    Skanaus 😛

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011