Daržovių, ryžių ir pievagrybių “rissoto”
|2 komentarai
tetule
Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinau ryžius, kol tapo šviesiai rusvi, sumečiau juos į nepridegantį puodą, užpyliau verdančio vandens, palikau ant mažos ugnies kaisti. Toj pačioj keptuvėj pakepinau pjaustytas (netarkuotas) morkas – irgi į puodą. Tada pakepinau salierus, paskui svogūnus, česnakus, paprikos, pievagrybių. Ir viską – vis į tą puodą. Daržoves partijomis kepinau, nes jei kartu sukrauti keptuvėn, pradėtų troškintis savo sultyse, o čia labiau reikia vos vos apkepti. Tiesa, aliejaus nedaug, tad reikia nuolat maišyti, ant nemažos ugnies kepti greitai greitai … Manau, dar gali ir kokia cukinija ar moliūgas tikti, gal ir dar kas nors- variacijoms yra erdvės. Pabaigai – druskytė, kiti prieskoniai (dėjau net čiobrelių ), jei labai sumažėja vandens – šiek tiek pripilti ir pakaitinti vis pamaišant, kol suminkštėja daržovės, pakankamai išbrinksta ryžiai. Idealus variantas – neperkaitinti, kad standžios liktų visos sudedamosios dalys. Skanu ir be nieko, ir kaip koks nors garnyras prie mėsiško ar žuvies patiekalo…
Ko gero skanu, bet,tai nera Rissoto
va dėl to ir kabutėse 😉
Skanaus 😛