Japoniškas kebabas
|komentarų nėra
vertė vz
60 mažų porcijų
1,5 kg vištienos filė (kalakutienos filė)
1/8 l sakės arba balto vyno
1/8 l sojos padažo
4 šaukštai saldaus šery
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
Svogūnų laiškų pjaustytų 2 cm ilgio gabalėliais
1. Mėsą supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais. Visas kitas sudedamąsias dalis, išskyrus svogūnų laiškus, sudėti į dubenį ir sumaišyti su mėsos gabaliukais.
2. Dubenį gerai uždengti ir palaikyti per naktį šaldytuve.
3. Mėsos gabalėlius pakaitomis su svogūnų laiškais sunerti ant iešmelių. Kepti ant grilio dažnai vartant 5-10 min, kol mėsa įgaus gelsvai rudą spalvą.