BALANDĖLIAI SU RIEŠUTAIS (sarmale cu miez de nuca)

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

strong>carpe diem

Tai autentiskas receptas is vieno rumūnų moteru vienuolyno,

10 asmenų reikia: faršui : 250 g ryžių, 10 mažų svogūnų galvučių, 3 vidutinės morkos, 1 labai didelė petražolių puokštė, 150 g riešutų, 1 kiaušinis, druska, pipirai.
40šviežių baltagūžio kopūsto lapų, 400 ml pomidorų sulčių, 150 ml aliejaus, g.b.saulėgrąžų.

Ryžius perskalaujat ir užkaičiat .Virti lengvai pasūdytame vandenyje (kad liktų dar kietoki).

Kol verda ryžiai:
nulupat ir smulkiai supjaustot svogūnų galvutes, nuskutat, nuplaunat ir stambiai sutarkuojat morkas, nuplaunatm nusausinat ir stambiai sukapojat petražolių puokštę, stambiai suskaldot riešutų branduolius(galima lengvai su plaktuku), išplakat kiaušinį.

Ryžius nupilat ir atvėsinat, tada sumaišot su aukščiau išvardintais produktais, paskaninat druska, užmalat juodųjų pipirų

Atskiriat kopūsto lapus nuo šerdies, trumpam pamerkiat į actuotą vandenį – kad kirminiukai su vabaliukais išlystų lauk :))), perskalaujat tekančiu vandeniu ir sumetat į verdantį kiek pasūdytą vandenį DVIEM minutem, traukiat lauk ir išdėliojat ant servetėlių nusausinimui.

Iš pasiruošto faršo darot kiek pailgus kukuliukus, išdėliojat ant lapų ir suvyniojate užlankstydami ir galus.Užkaičiat orkaitę – iki 180C, o jei ta jūsų orkaitė rotacinė – iki 160C.

Įpilat į kepimo formą/britvoną aliejaus (jei plokščiu lygiu dugnu – padėkite ant to dugno kryžmai balanėles arba ilgesnes lazdeles vėrinukams, arba galima tiesiog iškloti likusiais kopūstų lapais; jei dugnas « gofruotas”, tuomet nereikia nieko, svarbu, kad balandėliai vos liestų aliejaus paviršių). Tankiai sudėliojate pasiruoštus balandėlius, perklojat kopūstų lapais, sudėliojat “antrą aukštą”…tiek “aukštų”, kad nebeliktų balandėlių. Užpilate pomidorų sultimis, o patį viršų taip pat užklojate kopūstų lapais bei pašlakstote vandeniu ir aliejum.Pašaunat į orkaitę ir kepat apie valandą laiko.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011