SŪDYTI LAŠINIAI -baltarusiškai/lietuviškas variantas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.75 iš 5)
Loading...

teta

1 kg plonų, žalių lašinukų
(gali būti ir su raumeniuku, bet ne sluoksniuoti)
druska,
lauro lapai,
kvp./kartus pipirai,
česnako (pagal skonį),
marlės,

Lašinukai turi BŪTINAI būti sausi, negalima net plauti, stenkitės nusipirkti tokius, kad nebūtų kraujuoti. Gerai nuvalyti/nušluostyti, išvolioti rūpioje druskoje + maltais pipirais + gabaliukais PJAUSTYTAS  česnakas + “sulaužyti” rankoje lauro lapai. Druska su prieskoniais turi taip aplipti lašinukus, kad jų nesimatytų. Suvinioti kokiais trim sluoksniais marlės (turi būti retas audinis) perrišti kokia virvele ir pakabinti vėsesnėje, vėdinamoje vietoje. po kokių 2 savaičiu galima valgyti: atvyniojus atsipjauti norimo dydžio gabaliuką, peiliu nugremžti druską. Su pomidoru, agurku ar svogūno galva/laiškais, juoda duona – labai tiktų prie baltos skaidrios spalvos gėrimo su laipsniais. Baltarusiai dar valgo taip:į dubenėlį supjausto lašinukų, įmetą supjaustytą svogūno galvą, užpila vandens ir acto (9%) silpnoku mišiniu. Prapjovus gabaliuką, lašiniai turėtų būtu sausi ir rausvos spalvos. Galima ir pakepti, tinka sode ant laužo :)

Patikrinta, valgyta, visi sveiki gyvi :) :) :)

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011