SERBIŠKA PUPELIŲ SRIUBA

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 6 , reitingas: 4.17 iš 5)
Loading...

Tigra

500 g baltų pupelių,
500 – 1000 g kiaulienos,
2 lauro lapeliai,
3 gvazdikėliai,
5 kadagio uogos,
1 šaukštelis mairūno,
2-4 svogūnai,
2 raudonos paprikos,
2 žalios paprikos,
500 g porų,
druska,
juodieji pipirai,
šaukštas maltų saldžiosios paprikos miltelių,
200-400 g pikantiško pomidorų padažo,
1 šaukštas acto su priekoniais,
1/4 litro grietinėlės.

Pupeles mirkome šaltame vandenyje 8 val.Puodan beriame pupeles, mėsą (aš verdu sprandinę, bet labai tinka ir riebesnė šoninė), kadagio uogas, gvazdikėlius, lauro lapus ir verdame 45 min. Tada sudedam pusžiedžiais supjautytus svogūnus bei porus, įdedame druskos bei pipirų. Kvadratukais supjaustytas raudonas bei žalias paprikas apšlakstome actu, pagardiname grietinėle ir sukrečiame i sriubą. Supilame pomidorų padažą. Išimame išvirusią mėsą, supjaustome ją kubeliais ir sudedame atgal į puodą.
Sriuba turi būti pikantiško skonio, tiršta. Gaminimo laikas – 1 valanda.
Sriuba valgoma su juoda kaimiška duona su sviestu ir užgeriama raudonu vynu.
SKANAUS

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011