Veršiena, troškinta vyne.
|komentarų nėra
Tetulė
Veršienos kumpio gabalas,
morka,
svogūno galva,
česnako kelios skiltelės,
obuolys,
druska, pipirai, lauro lapai,
verdantis vanduo,
pusiau sausas raudonas vynas,
miltų truputis,
krapai, petražolės.
Vienoj keptuvėj apkepinau nedideliais gabaliukais supjaustytus, šiek tiek druska, pipirais pabarstytus ir pamaigytus veršienos gabaliukus, sumečiau juos į kitą keptuvę, užpyliau trupučiu verdančio vandens (gal geriau būtų sultinys, bet nieko…). palikau ant mažos ugnies. Apkepinau susmulkintą svogūną, morką, česnaką, viską sumečiau “pas” 🙂 veršieną, ten pat sumečiau mažyčiais kubiukais supjaustytą obuolį,kelis lauro lapus .
Visą tą gėrį užpyliau vynu, ugnį sumažinau iki minimumo ir palikau gal valandai – vis pažiūrėdama, kad skysčio pernelyg nesumažėtų. Keliskart dar įpyliau truputį verdančio vandens.
xxx
Prisiskaičiau, kad taip troškinti reikia 2, net 3 valandas, bet TIKRAI nemanau, kad tokiai švelniai mėsytei tas būtina ;). Taigi, man užteko ir valandos :roll:.Tada dar su trupučiu vandens išmakalavau šaukštą miltų, visa tai supyliau į troškinį, paražiukas toks tirštesnis išėjo…
Ir va – troškinuką – į lėkštes, gaaaaaaaausiai apibarstom kapotom petražolėm, krapiukais, šalia pasidedam daržovių ir – skanaus :).