Apvirta rūkyta višta

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 23 , reitingas: 3.87 iš 5)
Loading...

TETA

Iš praktikos žinau, kad rūkytos vištos mėsa prie kaulo būna raudona todėl, kad ji pasūdoma laikant ją su prieskoniais.

Višta 1,200-1,500 kg (atšaldyta)
Kvp/kartūs malti pipirai
Kmynai
Česnakas
Lauro lapai
DRUSKOS NĖRA

Virimui:
Kvp/kartūs pipirų žirneliai
Lauro lapai
Česnakas – galvutė
Imbiero
Saliero gumbas
DRUSKA

Imam atšaldytą vištą,gausiai ištrinam prieskoniais (JOKIŲ prieskonių, kuriuose yra citrinų rūgštis ar citrinos sulčių) , palaikome per naktį arba ~ 8 val. Su visais prieskoniais žalią vištą įdedam į merlę (2 – jų sluoksnių), užsiūvam, kad nebūtų didelės/storos siūlės, nes ta vieta blogiau išsirūkys.

Į didesnį puodą dedame užsiūtą vištą  , visus prieskonius, kurie skirti virimui,  daug druskos, (vanduo turi būti  labai sūrus) , užpilam šaltu vandeniu, uždengiam dangčiu ir SEKAME, kada vanduo pradės judėti, bet NE VIRTI. Nugraibyti pūtas ir šitaip “virti” 3 val. JOKIŲ BŪDU NELEISTI UŽVIRTI VANDENIUI.
Po 3 val. atsargiai ištraukiame vištą, dedame į kiaurąsamtį, kad nuvarvėtų ir truputį apdžiūtų. Tada nešame į rūkyklą.

Svarbu, kad būtų alksnio, kadagio šakelių rūkant,rūkymo kaitra čia neturi jokios reikšmės.

Jei griežtai seksite mano nurodymais, višta bus nuostabi, jokių palyginimu su pirktine, mėsytė prie kaulų  bus baltut baltutėlė.
Patikrinta, tikrinimo laikas ~ 23 metus 😆

panašūs įrašai

4 Responses to “Apvirta rūkyta višta”

  1. piktas says:

    Labas.
    Na kaip čia pasakius,dėl to paukštytės vyrimo prieš rūkymą.
    jei receptas baigiamas fraze kad nepalyginsit su pirktine(suprantama gatava)……
    mes kaip tik turim savų užaugintų broileriukų ,gal dabar liko koks 40 galvų ,nes desėtką paskerdžiau.Taip kad kepta ar rūkyta,nepalyginamai skanesnė yra pačių auginta nei pirkta.Manau sutiksi.
    Parūkėm trejetuką ,bet mes neapvirėm, o pamarinavom porą dienų(prieskoniai tie patys ir druskytė)ir į RŪKYKLĄ.
    Skanu, užvakar iš šaldiklio dar vieną išsitraukėm(toks saugojimas).Jo.
    Aišku buvo minčių dėl apvirimo ,bet konsiliumas nusprendė kad rūkom žalią.

    O dėl paraudimų prie sanarių tai,gal kam ne kas, man tai dar efektyviau ir skaniau,o ypač ta želė.

  2. Petras says:

    Sakykit prašau- kiek laiko reikia rūkyti,jei ne paslaptis?

  3. adolfas says:

    kiek rukyt reikia…kiek supratau tai rukyta vista,o apie rukyma nieko…tik dumu karstis…gal sigaretes uztenka? 🙂

  4. Tadas says:

    Sveiki,
    išbandžiau receptą. Višta buvo naminė, svėrė > 3kg. Virti bandžiau kaip parašyta neužvirus, ant mažiausios įmanomos ugnies. Sekėsi sunkiai, bet paskui būriau taip, kai tik pradeda lyg ir visti, išjungiu palaukiu truputi, vėl įjungiu, taip ir žaidžiau. Bet gale padariau išvada, kad ryškiai per daug, nes dedant ant rūkyklos grotelių nukrito sparneliai. Na gal dėl to, kad nesukau į merlę (tiesiog neturėjau). Rūkiau ~2 val. Iš pradžių bandžiau tik žarijom ir pjuvenom, bet dūmas nesigavo, tada greitai parsinešiau alksnio šakelių, reikalai pasitaisė žymiai. Temperatūrą pabandžiau laikyti apie 80, bet pora kartų buvo pakilus trumpam iki 100 ir 120. Vaizdelis gavosi gražus, skonis labiau virta, nei rūkyta, raudonumų nesimatė. Kitą karta bandysiu mažiau virti, nes jei višta būtų per pus mažesnė, turbūt tikrai būtų per daug.

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011