BEFSTROGENAS
|8 komentarai
teta
IŠGYSLINTĄ jautienos gabaliuką supjaustyti SKERSAI raumenų- plonais ilgais “makaronais”. Dėti į įkaitintą, BE ALIEJAUS keptuvę.Sušilusi jautiena išskirs daug sulčių, jas reikia visas išgarinti, tada pilti aliejaus, dėti KUBELIAIS supjaustytą morka, kiek vėliau – supjaustytą svogūną .Taip ruošiant jautieną, ji greičiau tampa minkštesne, nebijokit -neišsausės.Lengvai pakepinus, dėti pomidorų padažo , dar pakepinti (tada pomidorų padažas būna skanesnis) ir įberti valgomą šauksta miltų,išmaišyti,užpilti verdančiu H20 – kad apsemtų mesą su kaupu.
PRIESKONIAI: kvapnieji/kartus pipirai, lauro lapai, druska + žiupsnelis cukraus –BŪTINAI).Gatavas befstrogenas turi buti, kaip tiršta sriuba. Dedamas į gilesnę lėkstelę, pridedama krapų/petrazolių, valgomas šaukštu. Atskirai patiekiamos keptos bulvės -gali buti “fri”.
P.S.: kas mėgsta – į lėkštės dugną įsidėkit susmulkinto česnako, ir tik tada užpilkit KARŠTU befstrogenu.
Tarp kitko : ši autentišką receptą sužinojau iš “Literatų kavinės”(Vilniuje), anksčiau garsėjusios savo virtuve, šefo dar “anais” laikais 🙂
ačiū už puikų receptą.dar labai gerai pridėti lietuviškų žolelių-čiobrelių ir pan.
aciu labai uz recepta…nezinojau ka siandien pagaminti..o su jusu deka..jau zinau!!!!aciu
Labai saunus receptukas. Gaminu ji jau ne pirma karta ir kiekviena karta pirstelius apsilaizau :)Aciu
prie befstrogeno butinai turetu buti ne free bulvytes ,o bulviu kose.ir sv.kopustu salotos su majonezu 😀
Super.Mano brangioji valge nelaukdama net privalomosios bulviu koses.
Vienas momentas,-reikia su meile taisyklingai padaryti mesos ir darzoviiu pjaustymus,na gal tai igudimo reikalas.
Dekui! Labai skanus bifstrogenas .Gaminau ivairiu ,bet sis pats skaniausias.Aciu uz puiku recepta.
Tikrai labai skanu.
keletą metų tai ir mano firminis patiekalas 🙂