Barščiai avienos sultinyje
|1 komentaras
Žinokit, kaip niekad esu patenkinta savo …barščiais
ČIA TIK AVIENOS MĖGĖJAMS
😆
Virtos avienos sultinys – su ko ne ištirpusiais jame visai svogūnais/česnakais , prieskoniais/žolytėm -tikrai puikus dalykas.Nes apskritai barščiams reikia tokio tiršto/intensyvaus – ir pagal konsistenciją, ir pagal aromatus. Kuo nuo daugiau kaulų ar mėsos išverda ,tuo skaniau.
Maždaug 2 litrų puodui sriubos man prireikė: 5 vidutinio dydžio bulvių, gero kumščio dydžio kopūsto gabaliuko, 2 morkų, 1 paprikos, 4 pomidorų ir stiklainio marinuotų burokėlių.
Pirmiausiai ėmiausi sultinio : su visais žolynojais/svogūnais perpyliau į ant kito puodo užmaukšlinto “duršliugo”, užpyliau iš viršaus karšto virinto vandens – ko pasekoje “macnumas” nubėgo puodan, o “neestetiški” žolynai sultinio vaizdo daugiau negadino…Morkas smulkiai supjausčiau ir, kol skutau bulves/šinkavau kopūstus ir t.t., mažame puodeliukyje, vandenyje be jokios druskos, jas pavirinau.
Tuo tarpu NEDIDELIAME kiekyje aliejaus keptuvėje patroškinau smulkiai supjaustytą papriką ir, šiai kažkiek suminkštėjus – skiltelėmis pjaustytus pomidorus.Kai ši “makaliūzė” pradėjo “tirpti”, į užvirusį avienos sultinį subėriau pjaustytas bulves ir kopūstus, paprikų/pomidorų makaliūzę iš keptuvės bei -su visu skysčiu- jau kažkiek suminkštėjusias morkas.
Viskam leidau pavirti drauge(druskos/pipirų buvo pakankamai sultinyje), kol viskas suminkštės.O prieš pat pabaigą sumečiau puslitrinį stiklainį marinuotų burokėlių -BE SKYSČIO -nes rūgšties, natūralios, užteko ir nuo pomidorų.Užvirus dar “pakankinau” apie porą minučių -ne daugiau.Tuomet, jau tradiciškai
-gerą saują šaldytų krapų.
Tiesa, aviena, prieš kišant ją ilgam ir nuobodžiam virimui, buvo išterliota Saldvos Prieskoniu mišiniu medžiotojams( kur su šerno galva ant pokelio).Gal dėl to irgi kvapų puokštė gavosi puiki
na, reik bandyt siuos barscius