Brokolių, šparaginių pupelių, ir kt. daržovių mišrainė
|komentarų nėra
no comments
Šeštadienį greitam valgymui dariau tokia mišrainę:
0.5kg žiedinių kopūstų
0.3 kg brokolio
3 agurkai
3 pomidorai
3 paprikos
2 vid. morkos
1 nedidelis saldus svogūnas
0.7 kg šparaginių pupelių
1 didelė citrina
cukraus, druskos, alyvų aliejaus, krapų, petražolių.
Šparagines pupeles apviriau sūdytam vandenyje. Brokolius ir žiedinius kopūstus blanširavau (t.y. apipyliau verdančiu vandeniu ir palikau taip 5 minutėms). Morkas ir agurkus supjausčiau plonais griežinėliais, pomidorus ir paprikas – stambesniais kūbeliais, svogūną – mažais .
Viską inde gražiai sumakalavau.
O tada ruošiau salotom padažą:
Citrinos sultyse (būtinai imkit didelę citriną arba dvi vidutines) ištirpinau 2 šaukštus druskos ir du šaukštus (su kaupu) cukraus. Kai druska ir cukrus ištirps, tada imkit plakimo šluotelę arba šakutę ir intensyviai plakant plona srovele varvinkit alyvuogių aliejų. Tik tokiu būdu aliejus idealiai sukimba su citrinos sultimis. Jei nepatinka citrinos, keiskit balzamito actu… Aliejaus reikės apie 100 ml.
Daržoves apibarstot smulkintom petražolėm ir krapais ir dosniai palaistot šiuo padažu. Uždengiat indą ir kišat šaldytuvan. Kas kelias valandas pamaišykit daržoves, kad jos išsimarinuotų padaže.
Aš dariau viską šeštadienio pavakare, o sekmadienį iš ryto jau buvo idealaus skonio.
Labai tinka prie visų mėsiškų patiekalų, prie žuvies, o ir vienos pakapot -su kokia skrudintos duonos rieke.