Skanėstai iš kuskuso

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

Teta

 is  ” Supermenu klubo” receptyno:

Tabbouleh (6-8 porcijos)

140 g kuskuso
400 ml verdančio vandens
Alyvuogių aliejus, citrinos sultys
smulkiai pjaustyti laiškiniai svogūnai(100 g )
keletas šakelių smulkiai sukapotų petražolių
3 supjaustyti pomidorai
1 nuluptas supjaustytas agurkas
druska, pipirai

Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu ir palikti vienai valandai, kad įsigertų. Tada sudėti visas daržoves ir prieskonius, aliejų ir citrinos sultis. Gerai išmaišyti ir paragauti ar užtenka druskos. Palikti šaldytuve bent 1 valandą prieš valgant
 
Alžyrietiškas kuskusas


Reikės:
1 didelio svogūno, smulkiai supjaustyto
1/2 arb.šaukšt. kurkumos (arba ilgoji ciberžolė)
ant peilio galo aštriųjų raudonųjų pipirų, tiek pat maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį
1/2 stiklinės daržovių sultinio
1/2 stiklinės pomidorų pastos (ne padažo)
3-4 skiltelių česnako
3 nedidelių cukinijų
3-4 morkų
4 vidutinio dydžio bulvių
1 raudonos ar žalios paprikos
1 skardinėlės troškintų raudonųjų pupelių

1. Patroškinkite svogūną daržovių sultinyje ant nedidelės ugnies, kol taps permatomas
2. Suberkite prieskonius ir maišant pavirinkite kelias minutes
3. Sudėkite pomidorų pastą ir taip pat maišant patroškinkite 2 minutes.
4. Supjaustykite daržoves stambiais gabaliukais ir taip pat sidėkite troškinti. Jei norite subtilaus rytietiško skonio, įberkite vos vos cinamono; užpilkite viską vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės. Pabaigoje sudėkite nusunktas pupeles ir dar patroškinkite 5 min.
5. supilkite kuskusą į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite 5 min. Po to išmaišykite jį šakute (1 dalis kuskuso 1.5 dalies vandens)
6. Ant viršaus supilkite troškinį ir – skanaus!

panašūs įrašai

One Response to “Skanėstai iš kuskuso”

  1. Mima says:

    ,,Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu ir palikti vienai valandai, kad įsigertų,, KA CIA NESAMONES RASO?VALANDA?

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011