KEPSNIUKAI FOLIJOJE

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

monte, (paste)

-paemę šmotą  maistinės aliuminio folgos ► blizgioji folgos puse BUTINAI lieka isoreje!(ilgius susireguliuosit perskaite iki galo);-dešiniau(arba kairiau) papylę aliejaus(galima perpus su sviestu, arba bet kokį kitą riebalą naudoti), padedam šviežios (skaniau) arba šaldytos(gali likti sušalus- vistiek iškeps) žuvies file dvi/tris puseles, uzbėrę mėgstamų prieskonių ir/ar žolelių, ant viršaus uzdedam  griežiniais pjaustytos “zalios” ropes;

-laisvąja folgos puse uzdengę savajį šedeUra ir PRECIZIŠKAI per du kartus užlankstę visas tris laisvas kraštines ► t.y. padarę tokią dailią sidabru žvilgancią “pagalvėlę”;

-,dedam tiesiai ant  uzkaistos (kol lankstėm  kraštus)  savo  stiklo paviršiaus viryklės  -ant didziausios  pagal paviršių  “komforkės”(kitais atvejais būtinai reikės didokos storadugnės “nuogos” keptuvės);

-padeję  ta pagalvėlę  ant GERAI įraudusios vietos(arba įdeję į  gerai įkaitusią  keptuvę be riebalų ),iškart sumazinam  karštį/ugnį iki vidutinės;

-per minutę (gal  net greičiau) ta  pagalvėlė turi gerokai “issipusti”- nebijokit, nenuskris:),_nepraleisdama jokių garų ar skysčių _ ► tam ir buvo būtina preciziskai užlankstyti folijos kraštus;

-“Kepam ” kokias keturias minutes, dedam  i lėkštę , atsargiai atlankstom ir…pasičepsėdami viską SUŠVEIČIAM. Aromatas bei skonis – mmmmmmmm, burnoj sutirps!Laiko prasme = dvi/ trys minutės pasiruošti, keturios-šešios kepti. 

Studentų  ar šiaip beviltiškų  tinginių  atveju: paprašykit savo mamyčių suruošti kažkiek  -na, kokią dešimtį tokiu pagalvėlių – užteks  penkioms dienoms, valgant 2 kartus  per dieną namie.Aišku, su tuo, ką mėgstat/valgot.Tik šildymui virti makaronai ir ryžiai netiks, nes neišvengiamai pridega.

     Rytdienos porciją/jas pasidėkit į šaldytuvą, kitoms dienoms skirtas  pagalvėles  – į šaldymo kamerą. Jei numatot pietauti namie, iš kameros ryte  ištrauktą pagalvėlę paliekat ant spintelės -iki pietų  atitirps pakankamai.Jei valgysit tik vakare – perdėkit iš kameros į šaldytuvą. Grįžus iš mokslų/darbų , iškart užkaičiat keptuvę ar orkaitės  “skylę”. Kol pasiserviruojat stalą lekštėm ir įrankiais, ji  įkaista.Tuomet  kraunat pagalvėlę kepimui-_ BŪTINAI primažinkit karštį. Tada jau galit ir i wc suvaikščiot. Jei ten neužsibūsit, išėjus  galit sėsti valgyti.Ar butina priminti, kad rankas būtina plauti?:)… Paprastai po to net leksciu plauti nereikiaJ)))     Kokias nors kulšeles/krūtinėles ar karbonadą kepant, gali tekti  ant ugnies laikyti porą minučių ilgiau-mėsos storis nulemia laika…Betgi iš gyvenimo praktikos pratimų atsiras patyrimas. Tik nebijokit eksperimentuoti!

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011