PIEVAGRYBIAI ITALIŠKAI
|komentarų nėra
vertė migle
Receptas garpuodžiams
700 -800 gr pievagrybių
1 svogūnas
1 kiaušinis
1pundelis petražolių žalumos
200 lydyto sūrio
100 g džiūvėsėlių
6-7 šaukštai giretinės
3-4 šaukštai aliejaus
20 g sviesto
2 šaukšteliai džiovinto baziliko
kario prieskonių
juodųjų maltų pipirų
druskos
Kiaušinį kietai išvirti.Pievagrybius nulupti, atskirti kotus nuo kepurėlių.Grybų kotukus,svogūnus ir kiaušinį supjaustyti,sukapoti dalį žalumynų, susmulkinti
100 gr sūrio, likusį- supjaustyti skritulėliais.
Svogūnus, grybų kotukus, kiaušinį, sūrį ir žalumynus išdėlioti garpuodyje, įberti druskos, pipirų,baziliko,pabarstyti žiūvėsėliais.Įpilti aliejaus ir garinti 15
minučių( inde, kuris skirtas ryžiams).Po to šiuo įdaru prikimšti grybų galvutes, sudėti garpuodin ir užpilti grietine.Paviršių išdėlioti supjaustyto sūrio
gabalėliais.Troškinti 15 min.
Baigus troškinti papuošti patiekalą likusia petražolių žaluma.