Cukinijų apkepėlė “VIDURVASARIO ILGESYS”
|komentarų nėra
Cukinijų turėjau net dvi .Supjausčiau kiekvieną pradžiai išilgai į 6 skiltis o po to -griežinėliais -maždaug 2 mm storumo),
Apibarsčiau juos druska,
2 skiltelėm išspausto česnako,
šaldytom petražolėm/salierais/pankolių žaluma ir džiovintais bazilikais (mat šaldyti, dėja, jau baigės )
Po to naminės varškės gerą saują,( t.y. maždaug 2 kaupinus valgomus šaukštus)
apliejau grietinėle (maždaug 50/70 gr),
įmušiau 2 kiaušinius,
padrabsčiau druska,
išspausta česnako skiltele,
vėlgi pankoliais,
viską išplakiau iki vientisos masės.
Po to ant alyvuogių aliejaus
STORADUGNĖJ keptuvėj(kai įkaito -ugnį sumažinus iki vidutinės) patroškinau cukinijas -kol kažkiek apminkštėjo.
Po to -uždrebiau varškės/kiaušinio makalu, užvožiau dangčiu, sumažinau ugnį beveik iki minimumo).
Iškepus ant viršaus dar ir sviesto nepagailėjau, nors ,kas mėgsta liesiau -skanu ir be to
Po daugiadienio mėsėdžiavimo -pats tas