Pica pagal Oliverį

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 3.25 iš 5)
Loading...

as-tetule

 Gaminau  picą “pagal Oliverį”, t.y.,  nesirašiau konkrečiai, kiek kur ko gramais dėjo, tik patį principą nužiūrėjau. Mano supratimu, svarbiausia – kaip bus tešla pagaminta ir koks bus pomidorų padažas. Jau ruošiantis kepti reikia tiesiog iškočioti plonai tešlą,  ją aptepti pomidorų padažu,  krauti mėsas/grybus/žoles ir pan. ,  pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti.

O dėl tešlos ir padažo, tai štai, ką galiu pasakyti:

1. Vertimas, sakyčiau, keistokas, nes buvo minimi manų miltai :roll: Aš nutariau pabandyti su manų kruopomis , ir viskas gerai buvo :lol:

2. TEŠLA:
Vienas-du penktadaliai manų kruopų,
trys-keturi penktadaliai kvietinių miltų,
truputis alyvuogių aliejaus,
truputis mielių,
šilto vandens,
žiupsnelis druskos.

Miltų iš viso dėjau maždaug  tris stiklines, tai mielių ėmiau  šaukštelį.

Viską išmaišiau, suminkiaui tešlą, pakildinau, iškočiojau blyną, o kas toliau – jau parašiau pradžioje.

3. PADAŽĄ Oliveris gamino  iš česnako, žolių ir konservuotų pomidorų – truputį patroškino ir per sietelį pertrynė. Aš turėjau praėjusią vasarą pagamintos pomidorų tyrės su trupučiu cukinijos, paprikos, česnakų, tai ją pašildžiau, dar šaukštą pomidorų pastos įmečiau, žolių, patroškinau, pertryniau.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011