A la “Čili troškinys”.

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 4.50 iš 5)
Loading...

No comments

2 skardinės luptų pomidorų savo sultyse (parduotuvinių šv.pomidorų nesusigundžiau pirkt – baisūs, o turginius gražuolius jau suvalgėm :roll:)
2 stiklinės virtų raudonų pupelių
pusė aitriosios paprikos
1 raudona saldi paprika
1 svogūno galva
1 vidutinė morka
2 skiltelės česnako
300-400 gr jautienos arba kalakutienos faršo (aš šį kartą dėjau kalakutienos)
Avokado firmos meksikietiškų prieskonių.

Morką sutarkuojam smulkesne nei burokine tarka .Svogūną supjaustome kubeliais ir kartu su morka pakepiname alyvuogių aliejuje. Kai svogūnas pradeda skaidrėt, sudedam smulkiai pjaustytą papriką, po kokių 4 min. sudedame kalakutienos faršą. Pasūdom ir beriam meksikietiškų prieskonių, paragaujam…

Kol mėsytė su daržovėmis kepa/troškinasi keptuvėje, pomidorus sultyse susmulkinam peiliu arba blenderiu ir užkaičiam puode, supilam ten pat virtas pupeles, lengvai pasūdome. Kai pradeda burbuliuot – sudedam faršo-daržovių troškinuką/kepinuką.

Gerai išmaišom, paragaujam, pasūdom jei reikia, jei trūksta prieskonių – įberiam, nepamirštam susmulkinti ir į troškinį suberti pusę čili paprikėlės.

Kaip patiekti į stalą .
Troškinį pabarstom tarkuotu parmezano arba kitu, kad ir pigesniu fermentiniu sūriu. Jei turit laiko – kol troškinys troškinasi, batono riekeles galit sutepti “šeimininkės” sviestu, pabarstyti sūriu ir užkepti orkaitėj. Jei nėra laiko – galima šiaip baltos duonelės paskrudinti tosteryje.

Žodžiu – SKANAUS 🙂

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011