FARŠU ĮDARYTOS BULVĖS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 14 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

 no comments,

Bulves, kimštas mėsa, darau taip. Pasigamink mėgstamo faršo. Aš dabar dažniausiai naudoju kalakutienos. Jei mėgsti, daryk iš kiaulienos. Prieskoniai tinka patys įvairiausi, aš dažniausiai dedu smulkinto svogūno, džiovintų žolelių (a la krapai, petražolės, salierai, laiškiniai česnakai, laiškiniai svogūnai), šiek tiek džiovinto baziliko, mušu vieną kiaušinį, pasūda. Pipirų šiek tiek vengiu, bet jie puikiai tinka. Tik nesiūlau dėt mirkytos bulkos. Visgi – mėsa, bulka, bulves… Su smailesniu arbatiniu šaukšteliu išskobk bulvę, palikdama centimetro storio sieneles. Faršu prikimšk bulves. Išskobtų bulvių likučių neišmetu. Į puodą dedu daug pjaustytų morkų, žiedais pjaustytų svogūnų, ant jų sudedu bulves (mėsa “žiūri” į viršų). Priklauso nuo puodo dydžio – jei platus, vienu aukštu sudedu, jei siauriokas – ir dviem aukštais, tada svarbu antrą aukštą irgi pabarstyt svogūnais ir  morkom. Tada pripilu vandens, kad apsemtų pirmą aukštą ir troškinu ant silpnos ugnies. Nugraibyk atsiradusias putas. Aš dar prieš troškinant porą šaukštų sviesto įdedu.  Į troškinimo pabaigą paragauk padažiuką ir pridėk druskytės, kitų prieskonių ir, aišku, keletą šaukštų grietinės. Jei padažo nori tirštesnio, dėk šiek tiek miltų košytės. Ir vualia. 🙂 Taip bulves galima kept ir orkaitėj, tik reiktų pridengt folija.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011