Gruziniška kiaušinienė

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 7 , reitingas: 3.86 iš 5)
Loading...

Genija

Ta gruziniška kiaušinienė labai paprasta. Receptą  dėdė iš tarnybos sovietijoje parsivežė :)

Pomidorai nulupami, supjaustomi gabaliukais ir metami į keptuvę su išlydytu sviestu (aš dedu sviestą, bet jie, tikiu, pylė  aliejaus ;)). Kai pomidorai sukepa į tyrel/ košelę, sumetu druską, daaaaaug juodųjų pipiru maltų, įmušu porą kiaušinių ir išmaišau viską ant ugnies. Uždengiu minutei/ dviem, bet kepu vis pamaiyydama. Ir iškart -į stalą valgyt. Skanumėlis 😉

Su mama dar pagerinom – su pomidorais įpjaustom paprikos griežiniu, bet tuomet ji turi ilgiau kept, kol  suminkštės. Žinoma -uždengus dangtį.

Dar kartais prisigalvoju ir  varškės sūrio imest  gabalelių. Arba užsimanau “viduržemiškai” 🙂 ir Provanso žolelėm gardinu.

panašūs įrašai

One Response to “Gruziniška kiaušinienė”

  1. MIMINEM says:

    man labai patinka kiaušinienė..!! 🙂 patinka ir mano šeimai..!! 🙄 aš su šeima valgau kiekvieną diena ją.. 😳 taip pat ir valgau viska su kiaisiniais pavizdziui:
    pasiemi bulka ispjauni viduriuka bulkos paskui kepi kepi ta bulka ir imusi i ta viduriuka kiausinį o paskui kepi viena puse apverti ir kita puse..labai skanu.. 😛 bet jaigu tu kepi trumpai tai buna skystas vidurys o jeigu ilgai tai buna neskystas…patarimas didziosiomis raidemis:
    PATARIU KAD PALAIKYTUT TRUMPIAU BUNA SKYSTAS IR BUNA SKANIAU. 🙄 ai dar nepasakiau:
    pries kepdami uzpilkite aliejaus……TIK NE DAUG……
    🙂 ❗

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011