Gruziniška kiaušinienė
|1 komentaras
Genija
Ta gruziniška kiaušinienė labai paprasta. Receptą dėdė iš tarnybos sovietijoje parsivežė
Pomidorai nulupami, supjaustomi gabaliukais ir metami į keptuvę su išlydytu sviestu (aš dedu sviestą, bet jie, tikiu, pylė aliejaus ;)). Kai pomidorai sukepa į tyrel/ košelę, sumetu druską, daaaaaug juodųjų pipiru maltų, įmušu porą kiaušinių ir išmaišau viską ant ugnies. Uždengiu minutei/ dviem, bet kepu vis pamaiyydama. Ir iškart -į stalą valgyt. Skanumėlis 😉
Su mama dar pagerinom – su pomidorais įpjaustom paprikos griežiniu, bet tuomet ji turi ilgiau kept, kol suminkštės. Žinoma -uždengus dangtį.
Dar kartais prisigalvoju ir varškės sūrio imest gabalelių. Arba užsimanau “viduržemiškai” 🙂 ir Provanso žolelėm gardinu.
man labai patinka kiaušinienė..!! 🙂 patinka ir mano šeimai..!! 🙄 aš su šeima valgau kiekvieną diena ją.. 😳 taip pat ir valgau viska su kiaisiniais pavizdziui:
pasiemi bulka ispjauni viduriuka bulkos paskui kepi kepi ta bulka ir imusi i ta viduriuka kiausinį o paskui kepi viena puse apverti ir kita puse..labai skanu.. 😛 bet jaigu tu kepi trumpai tai buna skystas vidurys o jeigu ilgai tai buna neskystas…patarimas didziosiomis raidemis:
PATARIU KAD PALAIKYTUT TRUMPIAU BUNA SKYSTAS IR BUNA SKANIAU. 🙄 ai dar nepasakiau:
pries kepdami uzpilkite aliejaus……TIK NE DAUG……
🙂 ❗