Kumpio ir šparaginių pupelių užkepėlė
|komentarų nėra
zuvele
Siūlau paprastą,Vokietijoje pas šeimininkus pietums valgytą patiekala,juolab, kad dabar pupeliu metas.
Reikia :šparaginių pupelių, žalių, plonais griežinėliais pjaustytų bulvių,gabaliuko žalio kiaulienos kumpio,druskos,pipirų, kiaušinukų, pieno, tarkuoto kietojo sūrio(galima ir minkšto fermentinio ),sviesto, citrinos .
Pupeles ir kumpį smulkiai supjaustyti ir kartu su bulvemis susluoksniuoti sviestu pateptoje formoje.(Šviežią kumpį pjaustom tokiom plonom drožlėm -kad greičiau suminkštėtų).Paskui gaminam mums įprastą kiaušinio plakinį -su pienu, prieskoniais ir trupučiu(arbat.šaukšteliu) citrinos sulčių.Užpilame jį ant daržovių su mėsa, apibarstome viską sūriu.Skaniausia su Džiugo rudies, ar Parmezanu -su bet kuriuo kietuoju.Kepam apie pusvalandį.