VENGRIŠKAS GULIAŠAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 7 , reitingas: 4.57 iš 5)
Loading...

mole

500 g jautienos, 100 g šoninės, 2 svogūnai, 1 šaukštas sviesto, 3 skiltelės česnako, 1 raudona saldžioji paprika, 70 g saliero, 1 geltona saldžioji paprika, 5 bulvės, 1 morka, guliašo prieskonių, druskos, pipirų, petražolių lapelių, svogūno laiškų.
Mėsą supjaustome kubeliais. Šoninę supjaustome kubeliais ir pakepiname svieste. Spirgučius sudedame į puodą, o likusiuose riebaluose pakepam mėsą, ją taip pat sudedame į puodą. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome, morką ir salierą supjaustome šiaudeliais, paprikas – juostelėmis, bulves – griežinėliais ir sudedame į puodą. Įberiame druskos, pipirų, įpilame verdančio vandens, kad tik apsemtų visus produktus. Uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies 35 minutes. Tiekiame užbėrę smulkintų svogūno laiškų ir petražolių.

 Cassandra

Tikrasis vengriškas guliašas yra verdamas špižiniuose storasieniuose  puoduose  ant atviros ugnies.

Mums reikės:

750 g jautienos,
100 g taukų,
2 svogūnai,
1 šaukštas sviesto,
1/2 galvutės česnako,
2 raudonos saldžios paprikos,
70 g saliero šaknies,
1 čili paprika,
5 bulvės,
1 morka,
2 pomidorai,
guliašo prieskonių,
druskos,raudonųjų ir juodųjų pipirų,
petražolių lapelių, kmynų,
svogūno laiškų,
sauso vyno,
3-4 batono riekelės.

Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami taukuose, kol pagels iki aukso spalvos. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, svogūnai apibarstomi raudonaisiais pipirais ir išmaišomi.Kartu sudedama gabaliukais supjaustyta mėsa ir prieskoniai, čili paprika, įpilama truputis vandens ir nuolat maišant, guliašas troškinamas. Kai skystis nugaruoja, įpilama vandens, skiesto su sausu vynu (galima pilti ir tik vyno).Mėsai suminkštėjus, sudedamos kubeliais pjaustytos bulvės, juostelėmis supjaustytos saldžiosios paprikos, morkos, kmynai ir salieras, o po kelių min. – pomidorai.Viskas užpilama vandeniu ir vėl verdama, kol mėsa ir daržovės visiškai suminkštėja. Pabaigai apkepinamos kubeliais supjaustytos batono riekelės ir sumetamos į sriubą. Guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.

Prie jo patartina degustuoti garsiuosius vengrų vynus.

panašūs įrašai

2 Responses to “VENGRIŠKAS GULIAŠAS”

  1. Cassandra says:

    Nu, labą dieną !!!!!

    Labai smagu, aišku, rasti mano pačios rašytą receptą, nukopintą ir įdėtą čia.

    Jei kam trūksta informacijos apie guliašą, siūlyčiau pažiūrėti į originalų postą http://forum.socionika.lt/?t=272

  2. silvija says:

    vengriskas guliasas tiesiog nuostabaus skonio, zinoma, tiems, kas linke valgyt astru maista.

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011