MALTINUKAI “KLUMPELĖ”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 4.50 iš 5)
Loading...

 No comments

Pirktinio vištienos faršo PRIMYGTINAI nerekomenduoju.

Sumalkit nukaulintą vištienos mėsą – apie 500 gr. Taip pat į masę pridėkit~ 200 gr riebios maltos kiaulienos. Mat vištienos mėsa sausoka , todėl dėl minkštumo  ir sultingumo  ir pridėdam  riebios kiaulienos. Į faršą taip pat   dedam 2-3 piene mirkyto batono riekeles, įberiam  mėgstamų prieskonių.

ĮDARAS:
1. Žalumynų sviestas: sviestas + smulkintos petražolės, krapai, svogūno laiškai arba laiškinis česnakas.
2. Mirkyti džiovinti abrikosai+fermentinis sūris.
3. Fermentinis sūris + smulkinti žalumynai. (Į kotletą dedamas plonas lapelis sūrio, ant jo barstomi žalumynai, ant žalumynų vėl plonas lapelis sūrio).

Maltinukus 2 kartus paniruokit džiūvėsiuose arba sezamo seklytėse ir kepkit ant nekaitrios ugnies įkaitintame aliejuje. Kai iškeps, užbaigimui siulau dar 10 minučių pašaut maltinukus įkaitinton orkaitėn, kas garantuotai iškeptų ir iš vidaus.

PADAŽAS elementarus: smulkiai pjaustytą svogūna pakepinam iki pasidarys skaidrus, galima įpjaustyt pievagrybių,  užpilam miltų ir vandens plakiniu, o kai pradeda tirštėt-  paskaninam druska,pipirais, įdedam pora šaukštų grietinės.

panašūs įrašai

One Response to “MALTINUKAI “KLUMPELĖ””

  1. Mona says:

    Kadangi šiandien Užgavėnės, vakarienei kesipu blynų, o va šituos vaflius bandysiu desertui 🙂 Kad maža nepasirodytų. Pakaitos metalinei keptuvei, kurią praradai studijuodama, siūlau ieškoti turguje – man mama ten prieš kelis mėnesius nupirko naują, teko tik daugiau riebalų patepti kol “prisigėrė”. Aš ją net čia, į Olandiją atsivežiau, kad skaniausius čirvinius blynus galėčiau kepti. Šįvakar išbandysiu ją su vafliais.Gražių tau Užgavėnių, Egle.

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011