KEPSNYS “KOKONAS”
|komentarų nėra
BAZINIS REC. – iš priestalo.lt,
(copy/past)
Reikes:
faršui-
mesos farso;
bandeles ismirkytos;
prieskoniu;
1 kiausinio;
dziovintu vaisiu (abrikosu ir slyvu); broilerių odelių.
Džiovintus vaisius pamirkome ir susmulkiname,sudedame į faršą,viska gerai išminkome, padarome kotletukus,dedame į prieskoniais ištrintą odelę ir suviniojame.Sudedame Į skardelĘ,ipilame truputĮ vandens ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 val.
…………
Na, kadangi pirkto faršo iš principo nemyliu, iš nupirkto broilerio išpjoviau krūtinmėsę ir ketvirčių mėsytes, (likusią dalį ištrėmiau šaldiklin būsimoms sriuboms )smulkiai sukapojau. Apliejau grietinėle, pabarsčiau Garam Masala prieskoniais vištienai, įtrėškiau 4 skiltis smulkinto česnako, gerą saują mylimų krapukų, dar – šiek tiek grūstų pipirų ir druskytės -man jos tarsi trūko tam mišinuke.
Aptikau ūkye gal 10 vnt. džiovintų abrikosų(juos pamirkiusi supjausčiau), anei vieno džiovinto slyvuko , užtat -razinų buvo į valias 😆 .Sumakalavau viską .Suvyniojau į Garam Masala ištepliotas skūrukes(nupirkau poką šaldytų už maždaug 2 Lt, kol kapojau ir t.t. -šiltam vandenėly atitirpo.)
Orkaitę pradžioj nustačiau ant 200 -iš abiejų pusių kaitinančiu režimu.Skardon papyliau vandens -šiek tiek daugiau, nei puslitrį.Vieną pusę skrudinau daugmaž 40 min. -gal 20 iš jų -pridengus folija.Pažiūrėjau, kad sultinio kaip ir daugoka paviršiuj pradėjus rusti, tai nupyliau didumą.Po to kaitrą padidinau iki 250, kepsniukus apverčiau, užstačiau paviršinį kaitinimą(kad iš apačios nesviltų) ir dar kokias 15 -20 min. paskrudenau.
Valgėm su trintom spanguolėm, kurios prieš kelias dienas”mediciniškais” tikslais jau buvo sumakaluotos su medum.
O jau to nupilto sultinio “macnumas” -ne tas žodis!!! 😆