KEPSNYS “KOKONAS”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

migle

BAZINIS REC. – iš priestalo.lt,
 (copy/past)

Reikes:
faršui-
mesos farso;
bandeles ismirkytos;
prieskoniu;
1 kiausinio;
dziovintu vaisiu (abrikosu ir slyvu);                                                                        broilerių odelių.
Džiovintus vaisius pamirkome ir susmulkiname,sudedame į faršą,viska gerai išminkome, padarome kotletukus,dedame į prieskoniais ištrintą odelę  ir suviniojame.Sudedame Į skardelĘ,ipilame truputĮ vandens ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 val.
…………

Na, kadangi pirkto faršo iš principo nemyliu,  iš nupirkto broilerio išpjoviau krūtinmėsę ir ketvirčių mėsytes, (likusią dalį ištrėmiau šaldiklin būsimoms sriuboms )smulkiai sukapojau. Apliejau grietinėle, pabarsčiau  Garam Masala prieskoniais vištienai,  įtrėškiau 4 skiltis smulkinto  česnako, gerą saują mylimų krapukų, dar – šiek tiek grūstų pipirų ir druskytės -man jos tarsi trūko  tam mišinuke.
Aptikau ūkye gal 10 vnt. džiovintų abrikosų(juos pamirkiusi supjausčiau), anei vieno džiovinto slyvuko :cry: , užtat -razinų buvo į valias 😆 .Sumakalavau viską .Suvyniojau į  Garam Masala  ištepliotas skūrukes(nupirkau poką šaldytų už maždaug 2 Lt, kol kapojau ir t.t. -šiltam vandenėly atitirpo.)

Orkaitę pradžioj nustačiau ant 200 -iš abiejų pusių kaitinančiu režimu.Skardon papyliau vandens -šiek tiek  daugiau, nei puslitrį.Vieną pusę skrudinau daugmaž 40 min. -gal 20 iš jų -pridengus folija.Pažiūrėjau, kad sultinio kaip ir daugoka paviršiuj pradėjus rusti, tai nupyliau didumą.Po to kaitrą padidinau iki 250, kepsniukus apverčiau, užstačiau paviršinį kaitinimą(kad iš apačios nesviltų) ir dar kokias 15 -20 min. paskrudenau.
Valgėm su trintom spanguolėm, kurios prieš kelias dienas”mediciniškais” tikslais jau buvo sumakaluotos su medum.
O jau to nupilto sultinio “macnumas” -ne tas žodis!!! 😆

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011