DRUSKOJE KEPTAS KUMPIS
|1 komentaras
Rita
Galiu visai paprastą tinginio kepsnį pasiūlyti. Skonis ir minimumas darbo garantuoti.
Gabalą kiaulienos sprandinės (1 kg. ar daugiau) iš vakaro gerai įtrinti prieskoniais, bet nenaudoti druskos. Palaikyti per naktį. Įkaitinti orkaitę, į kepimo indą suberti 1 kg rupios druskos ir ant jos dėti gabalą sprandinės. Viskas!:mrgreen:
Tiesa -viršų uždengti folija, po kokių 20 min nuimti, dar kepti, kol apskrus. Tada apversti mėsą ir vėl taip pat kepti. Įdomiausia tai, kad mėsa pati „pasiima“ druskos tiek, kiek reikia, o skonis pasakiškas. Tik prašom sprandinės nesupainioti su nugarine, ją taip kepant nebus nieko gero, per daug sausa.
Skanaus, tinginiai! 🙂
[…] Tarp kitko -turim pas save ir receptą, kaip kiaulienos KUMPĮ tokiu pat būdu iškept: http://www.skanausvisada.lt/wp/druskoje-keptas-kumpis-27/ […]