Tilapija su citrina ir Parmezano sūriu
|komentarų nėra
zuvele
Gerai, kad dabar įvairesnės žuvies yra, – ka tik pietums pagaminau tilapiją pagal šį receptą, skanu.
4 nedideli tilapijos filė gabaliukai,
4 šaukšteliai minkšto sviesto arba margarino,
2 šaukšteliai šviežių citrinos sulčių,
Padažui:
200 ml majonezo,
2 šaukštai šviežių citrinos sulčių,
4 šaukšatai tarkuoto Parmezano sūrio,
2 citrinos,
smulkintų šviežių petražolių.
Nuplauti tilapijos filė šaltu vandeniu ir gerai nusausinti.Uždėti sviesto arba margarino, palaistyti citrinų sultimis.
Kepti ant nestiprios ugnies apie 5-6 minutes, kol žuvis taps matinė ir lengvai skils įbedus šakutę.
Padažo dalis sumaišyti. Kiekvieną porciją užpilti 1-2 šaukštais citrinų ir Parmezano padažo. Kepti, kol padažas įgaus rusvai auksinę spalvą (apie 2-3 minutes).
Išdėlioti filė ant lėkštės. Papuošti citrinos griežinėliais ir šviežiomis petražolėmis.
tiesa, suri DZIUGA naudojau.