ITALIŠKAS VIŠTIENOS TROŠKINYS
|komentarų nėra
Spurga
(iš asmeninio archyvo)
aliejaus
salierų
morka
svogūnas
druskos, pipirų
skardinė pomidorų savo sultyse
šviežio ar džiovinto baziliko
šaukštas tomatų pastos
lauro lapas
džiovintų čiobrelių
vištienos krūtinėlė su kaulu
skardinė raudonųjų pupelių
Puode kepiname smulkintus salierą, morką ir svogūną, maždaug 5 min., kol svogūnas praskaidrėja. Pasūdome, įberiame pipirų. Įmaišome pjaustytus pomidorus su sultimis, įpilam šiek tiek vandens, dedam baziliko, tomatų pastos, lauro lapą ir čiobrelius. Galiausiai panardiname krūtinėlę.
Užviriname, sumažiname ugnį ir verdame neuždengę apie 15 min., kol išvirs vištiena. Krūtinėlę kokį kartą apverčiame. Tada ją su lauro lapu išimame. Į puodą verčiame pupeles ir dar apie 10 min. paverdame. Krūtinėlę supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais ir grąžiname į puodą. Jei reikia, įberiame dar prieskonių. Tiekiame su balta duona.