Kuo pavaišinti…vegetarą

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 2.00 iš 5)
Loading...

 r

Pirmas patiekalas: Daugybė daržovių salotų su aliejumi ir riešutais.
Antras patiekalas: Ryžių košė su razinomis, balandėliai su sorų arba bulvių koše.
Trečias patiekalas: Mirkyti džiovinti vaisiai, gink Dieve, jokių drebučių.

Teta

Padažas spagečiams

Aš ėmiau paprastas daržoves : keletą morkų, svogūną, porą, net su žaliais lapais, , susmulkinau konservuotų pomidorų be odelių (reikia kad kuo daugiau išgaruotų pom. sulčių) ,ketvirtis čiliuko, pabaigoje dėjau paprikų raudonų , oranžinių, kad jos būtų tik minkštokos. Sumaišyti su varške ar varškės sūriu ir dėti ant spageti.

 

Lazanijos + kaneloni makaronų  tortas

Labai gražiai atrodo ir skanu  . Aš gaminau tik su bešamelio padažu, nes šiaip jau lazanijai reikėtų dar ir raudono padažo su mėsa :).

Įdarą kaneloni makaronams, padaryk iš minėtų produktų. Imk skardą aukštesniai kraštais ir kuo siauresnę (kitaip  nebus vaizdo )
Pirma eilė lazanijų ( jų ir kaneloni yra tokių rūšių, kurių nereikia prieš tai apvirti ). Jei pilnai neužsidengia skardos dugnas, atlaužk tokio dydžio lazanijos, kad uždengtų dugną. Apipili bešameliu, antra eile  -kimštų kaneloni, vėl pili bešamelį. Trečias sluoksnis – lazanija, po to -vėl bešamelis ir t.t. – kol pasieks skardos viršų (pasistenk, kad pakutinė eilė būtų lazanija).

 Supilk likusį padažą. Jo turi būti daug-  pagal savo skardą bešamelį gaminu mažiausiai iš litro pieno. Kepti iki 150 C Ant viršaus, baigiant kepti, užbarstyti sūrio.
Pjaustau kvadratais, kad matytųsi sluoksniai lazanijos ir kaneloni.

Papuošti krapo, petražolės, salotos šakele.

xx
r

Vegetariška charčo sriuba

200 g bulvių
0,5 stiklinės ryžių
1 morka
2-3 pomidorai arba pomidorų pastos
1,4 valg. šaukšto asafetidos
2 valg šaukštai šviežio pjaustyto imbiero
1,4 arb. š. aitriosios paprikos
1,2 arb. š. ciberžolės (kurkumos)
1,3 l vandens
druskos, žalių petražolių ir krapų – pagal skonį

Bulves supjaustyti kubeliais, kai vanduo vėl užvirs sudėti perplautus ryžius ir viską išvirti. Morkas sutarkuoti. Tada įkaitinti aliejų ir mesti paeiliui: asafetidą, ciberžolę (kurkumą), aitriąją papriką ir tarkuotas morkas. Viską kaitinti 2-3 min, paskui sudėti pjaustytus pomidorus. Dar troškinti 5 min. Tada troškintas daržoves sudėti į puodą su bulvėmis bei ryžiais, užvirti ir pasūdyti. Jei reikia, dar įpilti vandens. Užbarstyti žalėsiais.

panašūs įrašai

One Response to “Kuo pavaišinti…vegetarą”

  1. loreta says:

    recepta issisaugojau, butinai pabandysiu. Labai patinka tas zodis “mesti” 🙂

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011