KRIUŠONAS SU MELIONU IR BAZILIKU
|2 komentarai
uzsieniete
Prasidedant vaisių sezonui, siulau išmėginti greitai ir nebrangiai pagaminamus kriušonus. Galimos įvairios variacijos.
Išeiga -apie 3 ltr.
2 melionai
šviezias bazilikas
2 but. sauso balto vyno
1 but. pusiau sald.šampano.
Į kriušono indą supilam vyną , įmerkiam keletą į pundelį surištų šviežio baziliko šakelių. Melioną supjaustyti kubeliais ar spec.šaukštu. Kriušoną gerai atšaldyti. Prieš patiekiant išimti baziliką, įpilti šampano.
Labas vakaras,
pabandykit padaryti labai paprasta patiekala is kartais pertekliumi bunanciu morku 🙂
Reikes: 1 kg morku, pora saukstu sviesto, 1 sauksto cukraus, stiklines darzoviu sultinio, puse indelio grietineles, druskos, baltuju pipiru, petrazoliu.
Morkos supjaustomos 1cm storoi pailgais gabaliukais. Keptuveje istirpdomas sviestas ir nuolat maisant pagruzdinamas cukrus. Sudedamos morkos ir “apveliamos” sitoje karameleje. Uzpilamas sultinys ir troskinamas. Baigiant troskinti ipilama grietinele ir apibarstoma petruskomis.
Skanaus 😀
Prieteliui
o tas daržovių sultinys tikriausiai nesūdytas turi būti ?