ŠVENTIŠKA TINGINIO VIŠTA

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 3.00 iš 5)
Loading...

valkatinė

Taigi, pradžiai IKI ar MAXIMA parduotuvėje nusipirkite kepimo maišą (rulonas kainuoja apie 3 lt).Vyšnias ar stambiai supjaustytus rūgščius obuolius  (jei uogų neturite) paberkite maišo dugne.Vištą (broilerį) perpjaukit išilgai, įtrinkit vištienos prieskoniais ir cinamonu ir kiškit maišan ant uogų ir/ar obuolių. Į skardą, aišku, neužmirškite įpilti vandens, bet tiek, kad nesiektų užrištų maišo kraštų. Maišo viršuje prakirpkit  4-5 skylutes. Užmirškit apie jų buvimą orkaitėje.

Per tą laiką dalį vyšnių (ar išmirkytų slyvų) ir kitų recepte minėtų skanėstų pavirinkite ant silpnos ugnies vyne. Maždaug po 45 minučių atsargiai išimkite kepimo skardą iš orkaitės, išpilkite iš jos vandenį (bet taip, kad neištekėtų sultys iš maišo). Maišo viršų praplėškite, kad mėsytė gautų karščio, palaistykite vyno-uogų padažu 1- 2 kartus kas 5 minutes. Po to išjunkite orkaitę. Likęs padažas – ir karštas, ir šaltas, suprantama, gražiam inde patiektas, ne tik papuoš stalą, bet ir greitai bus suvartotas pagal paskirtį.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011