Karštai rūkyta kalakuto krūtinėlė

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Virjas 

Aš jas sėkmingai rūkinu jau kokie 2 metai, bet šaltu rūkymu- karštu nebandžiau, net nebuvau taip sugalvojusi. Bet tėvukai taip pasirūkina kiaulienos šonelių- tai būna ir gražūs, ir skanūs. Tada reikia  rūkinti karštu dūmu, o ne šaltu. Jį gauname  kūrendamos sausomis malkomis.
O marinuoju kalakuto  krūtinėlę šitaip:

Pasisveriu ir dedu pagal kilogramus – kiek yra kalakuto kg, paukštienos prieskonių dedu iš akies . Žinoma, jeigu jie be druskos. Na – maždaug 10 kg. kalakuto- 2 pokelius paukštienos prieskonių po 100 gr. Aš praktikuoju “Saudos ” -jie žaliam pokelyje. Tada dar pridedu – jeigu ,tarkim,  10 kg. mėsos – apie 8-9 v. šaukštus druskos. Ragauju. Dar česnako – irgi pagal skonį. Atkaliau  jau ranką- tai net nežinau gerai  tikslių proporcijų. Dargi vieniems patinka sūriau, kitiems ne.

Laikau sumarinavusi vėsiai 3 dienas, vis pavartau. Atsiranda nuo ju skystimo, tad vis keičiu- apatinius viršun ir atvirkščiai. Po to- išimu ir “pakariu ” nenaudėlius vėsiai. Kol apdžiūsta. Ir rūkinam.

O  štai iš interneto receptas:

Kalakutas sūdomas įvairiai. Jei šiek tiek ilgiau palaikysite jį sūryme, gausite švelnaus kumpio skonį. Pabandykite šį sausą sūdymą. Jis suteiks lengvą skonį, labai tinka sumuštiniams.

Sudedamosios dalys:
1.44 kg kalakuto krūtinėlės suktinuko, be kaulo
125 ml (1/2 st.) rupios druskos
30 ml (2 š.) rudojo cukraus
5 ml (1 š.) smulkiai kapotų šviežių čiobrelių
papildomai čiobrelių rūkymui

Paruošimas:
Perkirpkite virvutę, sutvirtinančią kalakuto suktinuką. Suktinuką tuoj pat nusausinkite, sudėkite sumaišytus produktus į suktinuką ir vėl jį susukite. Likusiu produktų mišiniu įtrinkite suktinuko paviršių. Dėkite mėsą ant stiklinio ar keraminio padėklo, apdenkite ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Rūkymas:
Nuimkite suktinuką nuo padėklo, gerai nuplaukite ir tuoj pat nusausinkite. Palikite 1–2 valandom pastovėti. Įkaitinkite rūkyklą iki 100 °C (220° F). Kepimo groteles ištrinkite aliejumi ir čiobreliais, dėkite mėsą ant grotelių ir kepkite dūmuose 2–5 valandas arba kol termometras rodys 60° C (140 F°). Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo oro sąlygų ir vėjo krypties.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011