KEPTA ANTIS A LA VALKATINĖ IR TETA – su modifikacijomis
|komentarų nėra
Skaitantis
MARINATAS::
Išspaudžiau 1 citrinos sultis,
išspaudžiau 1 granato sultis,
įbėriau 5 pipirų prieskonių gerokai,
juodųjų pipirų, bet visai nedaug,
6 kvapniuosius pipirus sutrupinau,
įdėjau šaukštelį garstyčių,
įdėjau 3 šaukstelius medaus,
druskos įdėjau gerokai, jautėsi marinate, kad daugoka.
Ištryniau anties vidų ir išorę, įdėjau į celofaninį maišelį, visą marinatą likusį irgi supyliau, užrišau maišelį, įdėjau į lėkštę ir padėjau į šaldytuvą, na, dar kelis kartus apverčiau.
ĮDARAS
Išviriau ryžius su trupučiu druskos,
nusausinau nuo vandens, primečiau slyvų ir persikų džiovintų ir prikimšau antį.
Visą antį dėjau į kepimo maišelį, pribadžiau viršuje skylučių, aplink ją dar irgi pridėjau džiovintų slyvų. Kepiau 80 minučių.
Tikrai išėjo skaniai, dėkui jums. O va marinatas man toks patiko, granatas nugesina citrinos rūgštumą, citrinos visai nesijaučia, reikes pabandyti ir su kitais paukšteliais.