STIRNIENOS SUKTINUKAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

Austrė

Stirnieną supjausčiau kepsniukais (gal piršto storumo), pribarsčiau prieskonių, pyliau vorčesterio ar sojos padažo (seniai buvo – nebeprisimenu…) ir kažko – gal raudonėlio, gal rozmarino dėjau, čiobrelių tai tikrai. Truputį pašlaksčiau raudonu vynu (manau, jį gali pakeisti skiestos citrinos sultys) ir marinavau mažiausiai parą.
Įdarui morkas sutarkavau smulkiais šiaudeliais, įpjausčiau džiovintų slyvų ir pakepinau su svogūnais. Prieskoniu įdarui dėkit, jei reikės. Tuo įdaru apdėjau kepsniukus ir susukus apkepiau iš visų pusių svieste, kad truputį apskrustų. Sudėjau patroškinti.
Nebijokit, jei morkos kiek išbyrės iš suktinukų – sudėkit į padažą. Į padažą dėjau visai smulkiai (per bulvinę tarką) sutarkuotų morkų ir įpjausčiau džiovintų slyvų. Galima dar grietinėlės įpilti… Padažą ragaukit, jei dar trūks ko – pridėkit:)
Galima į įdarą įdėti dar pakepintos šoninės gabalėlių, kas mėgstat. Bus riebiau, nes stirniena sausoka, bet man neprireikė, nemėgstu riebiai.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011