M A R I N A T A I
|komentarų nėra
Marinatas su prieskoniais
Actas 30
Cukrus 20
Vanduo 50
Į verdantį vandenį pridedama lauro lapų, pipirų, 5 min. paverdama, sudedama cukrus (jei reikia – druskos), įpilamas actas, užverdama ir atvėsinama.
Skaidrus marinatas
Svogūnai 20
Morkos 25
Cukrus 5
Actas 7,5
Vanduo 17
Į verdantį vandenį su actu pridedama šiaudeliais supjaustytų svogūnų, paverdama, sudedama šiaudeliais supjaustytų morkų ir dar paverdama. Baigiant virti dedama cukraus, prieskonių ir užvirinama. Paruoštas marinatas atvėsinamas.
Daržovių marinatas su žuvies sultiniu
Morkos 74
Svogūnai 66
Cukrus 20
Aliejus 30
Sultinys (iš maistinių žuvies atliekų) 10
Sutarkuotos morkos pakepinamos su aliejumi, pridedama šiaudeliais supjaustytų svogūnų ir dar pakepinama. Po to dedama cukraus, pipirų, sultinio ir ištroškinama.
Marinatas su mairūnais
Česnakai 36
Druska 57
Lauro lapai 1
Juodieji pipirai 2,5
Kvepiantieji pipirai 1,4
Cukrus 8,5
Mairūnai 2,5
Česnakai ištrinami su druska, pridedama susmulkintų lauro lapų, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, cukraus, susmulkintų mairūnų ir sumaišoma.
Marinatas su česnakais
Actas 40
Česnakai 25
Cukrus 2
Vanduo 62
Į verdantį vandenį pridedama druskos, cukraus, acto, pipirų, lauro lapų ir 10 min. verdama. Paruoštas marinatas atvėsinamas, į jį dedama su druska ištrintų česnakų.
Marinatas su svogūnais ir česnakais
Svogūnai 8,9
Česnakai 3,2
Cukrus 5, 5
Actas 5
Lauro lapai 1
Gvazdikėliai 1
Vanduo 105
Į verdantį vandenį dedama žiedais supjaustytų svogūnų, lauro lapų, gvazdikėlių, cukraus, acto ir užvirinama. Po to į marinatą pridedama su druska ištrintų česnakų ir atvėsinama.
Marinatas salotoms su citrinų rūgštimi
Citrinų rūgštis 7,5
Vanduo 88,5
Cukrus 4,0
Į virintą vandenį dedama citrinų rūgšties, cukraus, druskos, pipirų ir atvėsinama.
Šaltinis: “Maisto gaminimas ir receptai”