Veršienos vyniotinis su džiovintais obuoliukais ir rūkytomis slyvomis
|komentarų nėra
Teta
Reikės:
Veršienos ar jautienos raumenukų;
Kiaulienos šoninės (riebesnės);
Įvairių pipirų -tinkančių / patinkančių;
Rūkytų slyvų, džiovintų obuolių;
Poro, žalių, smulkintų petražolių;
Saliero gumbo, pjaustyto “šiaudeliais”;
Druskos;
Virvės/siūlo vyniotinio aprišimui.
Iš jautienos/veršienos gabalo padarome išklotinę, ant jos sudėliojam kiaulienos šoninės gabaliukus, kad pilnai uždengtų jautieną ir kad lašinukų kraštas būtų išlindęs iš jautienos. Sukraunam vaisius ir daržoves ( tik nuplautas ir supjaustytas 🙂 Džiovintų obuolių skilteles nemirkyti !!!.
Aprišau vyniotinį kiek galint tvirčiau,apipyliau aliejumi, dėjau į kepimo rankovę , aplink išdėliojau bulves, įpyliau vandens.Kepiau ~ 1 H
Džiovinti obuoliai nepavirto į košę, suteikė malonų, pikantišką skonį.