Džiovintų grybų ir daržovių troškinys
|komentarų nėra
bzikas
Iš džiovintų grybų galima sumeistrauti super skanų troškinuką. Iš pradžių troškinimo inde svieste apkepti supjaustytas morkas su svogūnais, paskui sumesti kiek negaila išmirkytų džiovintų grybų, patroškinti, paskui sudėti supjaustytus juostelėmis kopūstus, stambesniais kubeliais supjaustytas bulves, pabarstyti druska pagal skonį, patroškinti.
Kadangi aš viską gaminu ant vidutinės ugnies uždengtame inde, tai daržovės spėja išskirti sulčių ir nesvyla. Kai jau atrodys, kad visos daržovės paskaidrėjo, supilti vandenį, kuriame mirko grybai ir troškinti iki pergalingos pabaigos. Iš prieskonių dar dėjau pipirų ir viskas, nes lauro lapų neradau. Manau, kad baigiant troškinti būtų tikęs ir vienas/ kitas šaukštas grietinės, bet kadangi neturėjau po ranka, tai buvo ir taip laaabai skanu. Gal užkietėjusiems mėsėdžiams tai tiktų kaip… garnyras? 🙄