ŠAŠLYKĄ kepam … stiklainyje ;)
|2 komentarai
Jūs galvojat, kad apie šašlykų kepimą žinot viską? Cha – aš irgi taip maniau, kol vienas iš facebook`o pažįstamu nepasidalino štai tokiu kepimo būdu, tikrai tinkamu tuomet, kai apie iškylas gamtoje belieka tik pasvajoti belaukiant vasaros 😉
Reikia
kiaulienos nugarinė ar sprandinė – 1 kg karbonadas su lašinukais— 250 g
svogūnai 2-3 vnt.
½ citrinos sultys
vanduo— 100 g
druska
pipirai
kalendra
prieskoniai šašlykams
Gaminimas:
Mėsą nuplaunam ir supjaustom gabalėliais;
Pabarstom druska, pipirais, prieskoniais ir citrinos sultimis;
Svogūnus supjaustom griežinėliais ir sumetam į mėsą. Įpilam vandens, viską išmaišom ir paliekam marinuotis 30 min.
Karbonadą su lašinukais supjaustom plonomis juostelėmis. Ant iešmų veriam paeiliui mėsą, svogūnus, karbonadą.
Trilitrinio stiklainio dugnan sumetam likusius svogūnus. Į kiekvieną stiklainį įstatom po 4-5 – iešmus su marinuota mėsa.
Stiklainio viršų uždengiam folija. SVARBU: stiklainis iš išorės turi būti absoliučiai sausas!
Įstatom stiklainius į š a l t ą (kad nesusprogtų stiklainiai) orkaitę ir tik tada įjungiam 180-200 laipsnių kaitrą. Kepam 60-80 min.
Po to labai palengva ir atsargiai atidengiam orkaitę (kad stiklainiai nesprogtų nuo temperatūrų skirtumo). Išimam minkštutėlius ir kvapnius šašlykus . Skanaus 😉
Miglė
kiauliena saslikui na nemanau kad tinka
tai ne šašlykas,o labai skani troškinta mėsytė