Kriaušės šokolade

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Virjes 

Vakar buvau pavaišinta laaabai skaniomis kriaušėmis. Kai paklausiau, kaip pagamintos, šeimininkė tik nusijuokė ir sako- čia tinginių darbas :)  :
Imam panašaus dydžio kriaušių – tiek, kiek norim(geriau kietos ),
nupjaunam galiuką – kad stovėtų kriaušė ant galo, kotelį paliekam,
tada dedam į orkaitę ir kepam maždaug pusvalandį (ar iškepusios, tikrinam  mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku).
Tuo metu tirpdom šokoladą:
Reikia paimti “Karūnos” juodąjį šokoladą ir ištirpinti  ne ant ugnies, bet dėti su dubenėliu  į karštą vandenį.
Po to  imam iškepusias kriaušes, laikom jas virš dubenėlio su šokoladu ir apipilam . Statom į lėkštę ir ataušinam.

Kai visai atauš, viršutinį galiuką galima dėl grožio truputį  apibarstyti cukraus pudra.Gaminti reikėtų iš vakaro, nes skaniau :P

Teta sako:
DABAR subaksnoju visas smulkmenytes, kurios yra svarbios, gaminant
KRIAUŠES ŠOKOLADE

Mano kriaušės buvo lietuviškos, kietos , sultingos , su koteliais. Kepiau 35 min. iš pradžių kepiau – 125 laips. ~ 20 min., paskui – 150 laips. dar 15 min. ant pozicijos kepti miltinius kepinius su ventiliatoriumi ( el.viryklėje)

JOKIU BŪDU nebadyti jokiu smeigtuku, nes pradeda varvėti sultys ( pradūriau tik vieną ), taip pat  JOKIU BŪDU nenupjauti galiuko , ant kurio statom skardon. Lai stovi kreivai / šleivai , net gali būti atremtos į skardos  šoną . Kepant  žalia kriaušių spalva  virto  it prinokusio miško riešuto.

9 – ioms , saujos didumo kriaušėms , būtinai reikia 200 gr juodo šokolado. Imant iš skardos po kriaušę,reikia pakišti po ja  lopetėlę , dėti į tirpintą šokoladą , kad neišsinertų kotelis, aplieti šokoladu ir taip pat su lopetėle pernešti ant gražios plokščios lėkštelės, sustatyti. Palaukti kol pravės , tada užberti cukraus , dėl grožio :lol:

Dabar vėsta virtuvėje, nakčiai įdėsiu šaldytuvan.

VAIZDELIS – PASAKIŠKAS :lol: :lol: :lol:

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011