Kriaušės šokolade
|komentarų nėra
Virjes
Vakar buvau pavaišinta laaabai skaniomis kriaušėmis. Kai paklausiau, kaip pagamintos, šeimininkė tik nusijuokė ir sako- čia tinginių darbas :
Imam panašaus dydžio kriaušių – tiek, kiek norim(geriau kietos ),
nupjaunam galiuką – kad stovėtų kriaušė ant galo, kotelį paliekam,
tada dedam į orkaitę ir kepam maždaug pusvalandį (ar iškepusios, tikrinam mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku).
Tuo metu tirpdom šokoladą:
Reikia paimti “Karūnos” juodąjį šokoladą ir ištirpinti ne ant ugnies, bet dėti su dubenėliu į karštą vandenį.
Po to imam iškepusias kriaušes, laikom jas virš dubenėlio su šokoladu ir apipilam . Statom į lėkštę ir ataušinam.
Kai visai atauš, viršutinį galiuką galima dėl grožio truputį apibarstyti cukraus pudra.Gaminti reikėtų iš vakaro, nes skaniau
Teta sako:
DABAR subaksnoju visas smulkmenytes, kurios yra svarbios, gaminant
KRIAUŠES ŠOKOLADE
Mano kriaušės buvo lietuviškos, kietos , sultingos , su koteliais. Kepiau 35 min. iš pradžių kepiau – 125 laips. ~ 20 min., paskui – 150 laips. dar 15 min. ant pozicijos kepti miltinius kepinius su ventiliatoriumi ( el.viryklėje)
JOKIU BŪDU nebadyti jokiu smeigtuku, nes pradeda varvėti sultys ( pradūriau tik vieną ), taip pat JOKIU BŪDU nenupjauti galiuko , ant kurio statom skardon. Lai stovi kreivai / šleivai , net gali būti atremtos į skardos šoną . Kepant žalia kriaušių spalva virto it prinokusio miško riešuto.
9 – ioms , saujos didumo kriaušėms , būtinai reikia 200 gr juodo šokolado. Imant iš skardos po kriaušę,reikia pakišti po ja lopetėlę , dėti į tirpintą šokoladą , kad neišsinertų kotelis, aplieti šokoladu ir taip pat su lopetėle pernešti ant gražios plokščios lėkštelės, sustatyti. Palaukti kol pravės , tada užberti cukraus , dėl grožio
Dabar vėsta virtuvėje, nakčiai įdėsiu šaldytuvan.
VAIZDELIS – PASAKIŠKAS