Ambasadorių pyragas
|1 komentaras
Valdutė
Prisiminiau, kad dar VP prieš Valentino dieną Tiek to pasiūlė šokoladinį desertą. Išbandžiau – labai patiko, ir gaminamas paprastai .
Iš pokelio sviesto, mažiau kaip pusės stiklinės pieno, stiklinės cukraus ir šaukšto tamsios kakavos išverdame šokoladą,
pusę jo nupilame į puodelį, į kitą pusę (atvėsintą) įmaišome 4 trynius, apie stiklinę miltų, šiek tiek kėlimo miltelių, įberiame cukatų, razinų ir įmaišom plaktus baltymus.
Supylę į sviestu perteptą formą , kepam 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. (Ar iškepė -tikriname pagaliuku). Karštą suraikome ir užpilame likusiu šokoladu.
Vienintelė šio pyrago yda, kad “išnyksta” dar nespėjęs ataušti. Kepimas labai nesudėtingas, neilgai trunka ir vis palaižant šokolado – neprailgsta. 😛 😛 😛
Virjes
Pasipasakosiu 😛 Vakar labai jau patraukė link saldumynų. Taigi su dukra sugalvojom , kad reikia iškepti Valdutės “Ambasadorių”. Kadangi neturėjau pieno, pyliau vandenį, o visa kita – kaip recepte. Tik – nesupratau kodėl(gal virtuvėje per vėsu buvo…) – ištrauktas iš orkaitės jos sukrito. 🙁
Kvapas puikus, skonis- irgi. Bet kadangi namuose buvo grietinės perteklius, griebėmės eksperimento: pyragą perpjovėm į 2 lakštus ir pertepėm juos plakta grietinėle – su citrinos sultimis ir nutarkuota jos žievele. Ant viršaus supylėm likusį šokoladą. Na -jau tada visai buvo liuks, galima ir liežuvį praryti, kaip skanu. O dar su kava … 😛
As ir ji kepu ,bet dar dedu prieskoniu ,su kavai malt masinele , sumalu 7juodus kvepiancius pipirus,muskato riesuto pusele,gvazdikeliu .