Ambasadorių pyragas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 5 , reitingas: 3.80 iš 5)
Loading...

Valdutė

Prisiminiau, kad dar VP prieš Valentino dieną Tiek to pasiūlė šokoladinį desertą. Išbandžiau – labai patiko, ir gaminamas paprastai .

Iš pokelio sviesto, mažiau kaip pusės stiklinės pieno, stiklinės cukraus ir šaukšto tamsios kakavos išverdame šokoladą,

pusę jo nupilame į puodelį, į kitą pusę (atvėsintą) įmaišome 4 trynius, apie stiklinę miltų, šiek tiek kėlimo miltelių, įberiame cukatų, razinų ir įmaišom plaktus baltymus.

 Supylę į sviestu perteptą formą , kepam 200 laipsnių  temperatūroje apie 40 min. (Ar iškepė -tikriname pagaliuku). Karštą suraikome ir užpilame likusiu šokoladu.

Vienintelė  šio pyrago yda, kad “išnyksta” dar nespėjęs ataušti. Kepimas labai nesudėtingas, neilgai trunka ir vis palaižant šokolado – neprailgsta. 😛 😛 😛 

Virjes

Pasipasakosiu 😛  Vakar labai jau patraukė link saldumynų. Taigi su dukra sugalvojom , kad reikia iškepti Valdutės “Ambasadorių”. Kadangi neturėjau pieno, pyliau vandenį, o visa kita – kaip recepte. Tik – nesupratau kodėl(gal virtuvėje per vėsu  buvo…) – ištrauktas iš orkaitės jos sukrito. 🙁 

 Kvapas puikus, skonis- irgi. Bet kadangi namuose buvo grietinės perteklius,  griebėmės eksperimento: pyragą perpjovėm į  2 lakštus ir pertepėm juos  plakta grietinėle – su citrinos sultimis ir nutarkuota  jos žievele. Ant viršaus supylėm likusį šokoladą. Na  -jau tada visai buvo liuks, galima ir liežuvį praryti, kaip skanu. O dar su kava … 😛 

panašūs įrašai

One Response to “Ambasadorių pyragas”

  1. aldute says:

    As ir ji kepu ,bet dar dedu prieskoniu ,su kavai malt masinele , sumalu 7juodus kvepiancius pipirus,muskato riesuto pusele,gvazdikeliu .

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011