LABAI TRAPUS RABARBARŲ PYRAGAS
|3 komentarai
Zosė
1,5 dl ruginių dribsnių (gal tiks ir avižiniai);
3,5 dl miltų;
100 gr margarino;
2 šaukštai vandens;
Rabarbarų ( 6-7 stori stiebai);
2 dl cukraus;
1 šaukstas krakmolo.
Pirštais sutrinti miltus, dribsnius ir sviestą bei vandenį. Tešlą įdeti į šaldytuvą.
Supjaustyti rabarbarus. Išimti tešlą ir ja iškloti formą. Kišti i orkaite ir pakepti 5 min 200 laipsnių karštyje.
Tada suberti supjaustytus ir ką tik su cukrum ir krakmolu sumaišytus rabarbarus. Kepti apie 20 min.
Gavosi labai trapus, labai gaivus, labai skanus pyragas.
Valgėm su vaninliniais ledais, o tai, kas liko – su plakta grietinėle.
Pjauni – o jis sutrupa kaip smėlis.
Kaip kažkada ”Prie parlamento” obuolių pyragas.
Linkiu skanaus vakaro su rugščiais rabarbarais!
Puikios eiles
O ka reiskia “1,5 dl ruginių dribsnių ”
Kas cia per matavimo vienetas DL, ar cia saukstu ar stiklines kiekis?
Nesu debilė, bet nekenčiu receptuose dekalitrų ir kitų “dekų”. Na, neturim ir nesam pratę prie tokių vienetų… Vis mane “sukonfūzija” tokie receptai (pvz., mano anytos čekės, ten jie taip įpratę žymėti). Gal Jūsų receptas koks vokiškas ar čekiškas? O pyragas sudomino :)))