Marinuoti ešeriukai ar lydekaitės
|komentarų nėra
irvela
Prisiminiau prieš daug metų draugų pasiūlytą ir išbandytą žuvies marinavimo laukinėmis sąlygomis receptą.
Taip marinuoti tinka ešeriukai ir lydekaitės.
Nuvalytus ešeriukus sudėjau į puodą, žiupsnelį druskos ir užpyliau šaltu vandeniu, tada- ant ugnies ir tik iki pirmų burbulų (iki užvirimo). Nukeliam nuo ugnies, perdedam į kitą indą ir užpilam verdančiu marinatu.Neprošal prieš užpilant žuvį įmesti kokį lauro lapelį ir kelis kvapniųjų ar kitų pipirų žirnelius.
M a r i n a t a s verdamas iš vandens,morkų, svogūnų, acto (citrinos rūgšties) cukraus ir druskos. Komponentų kiekis nustatomas ragaujant. Kai atvėsta (geriausiai palaikyti per naktį), jau galime ragauti.
Visa bėda tik nuvalyti tuos nelaimėlius ešeriukus, bet paežerėj pasidėjus ant lentos ir prispaudus uodegą timpteliu už galvos, tada skutu pradedant nuo uodegos link galvos. Su mažiukais tokiu budu dar įmanoma susitvarkyti, bet didesniems tenka… su vinim ir uodegą prikalti :roll:.