VIRTAS KARPIS PADAŽE

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

zibute

Aš taip gaminu karpį Kūčioms.

1,5 kg karpio
1 svogūnas
1,5 stiklinės obuolių vyno(geriausiai išeidavo iš pačio pigiausio, ypač jai vyras iš uošvio resursų gaudavo naminio :lol:)
1 stiklinė vandens
1 skiltelė česnako
1 lauras
0,5 stiklinės aliejaus
petražolių
druskos
pipirų

Nuvalyta žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais.Smulkiai supjaustytas svogūnas puode pakepinamas su aliejumi, supilamas vanduo, vynas,druskos,pipirų,lauras,sutrintas česnakas ir užvirinama.Į verdantį padažą sudedama žuvis, įpilama 1,5 šaukšto aliejaus ir verdama ant silpnos ugnies 2 val.
Išvirusi žuvis kiauru samčiu atsargiai išimama iš sultinio į pailgą pusdubenį.Likęs sultinys pavirinamas, kol nugaruoja jo trečdalis ir, nukėlus nuo ugnies, plakant į sultinį sulašinamas likęs aliejus.Baigiant plakti, sudedamos petražolės.Paruoštu padažu užpilama žuvis ir pastatoma šaltoje vietoje.

Esu darius ir su kita žuvim ,ir su kitokiu vynu.Skaniausias variantas su karpiu ir obuolių vynu.

panašūs įrašai

One Response to “VIRTAS KARPIS PADAŽE”

  1. Valdutė says:

    (+)

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011