VIRTAS KARPIS PADAŽE
|1 komentaras
zibute
Aš taip gaminu karpį Kūčioms.
1,5 kg karpio
1 svogūnas
1,5 stiklinės obuolių vyno(geriausiai išeidavo iš pačio pigiausio, ypač jai vyras iš uošvio resursų gaudavo naminio :lol:)
1 stiklinė vandens
1 skiltelė česnako
1 lauras
0,5 stiklinės aliejaus
petražolių
druskos
pipirų
Nuvalyta žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais.Smulkiai supjaustytas svogūnas puode pakepinamas su aliejumi, supilamas vanduo, vynas,druskos,pipirų,lauras,sutrintas česnakas ir užvirinama.Į verdantį padažą sudedama žuvis, įpilama 1,5 šaukšto aliejaus ir verdama ant silpnos ugnies 2 val.
Išvirusi žuvis kiauru samčiu atsargiai išimama iš sultinio į pailgą pusdubenį.Likęs sultinys pavirinamas, kol nugaruoja jo trečdalis ir, nukėlus nuo ugnies, plakant į sultinį sulašinamas likęs aliejus.Baigiant plakti, sudedamos petražolės.Paruoštu padažu užpilama žuvis ir pastatoma šaltoje vietoje.
Esu darius ir su kita žuvim ,ir su kitokiu vynu.Skaniausias variantas su karpiu ir obuolių vynu.
(+)