Menkė,troškinta su svogūnais ir morkomis

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.75 iš 5)
Loading...

Momoshka 

Noriu pasiūlyti receptą,  kurį gamina mano mama, iš žuvies patiekalų man  jis skaniausias.

1 kg menkės
0.5 kg svogūnų
0.5 kg morkų
stiklinė aliejaus
nepilna stiklinė vandens

Menkę nuvalome, išimame kaulus, supjaustom gabalais, svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas  -skrituliukais.

Į puodo dugną dedam sluoksnį morkų, sluoksnį svogūnų, sluoksnį menkės, pabarstom mėgstamų prieskonių, truputį druskos. Žuvies prieskonių geriau nenaudoti, supilam vandenį, aliejų. Kai užverda – sumažinam ugnį ir troškiname 40 min. Mama perspėja, nenaudoti emaliuoto puodo, nes pritraukia.Tačiau mano kolegė gamino kaip tik emaliuotame ir jai neprisvilo – ji troškino ant mažiausios ugnies.

Man čia skaniausias pats sultinys: svogūnų beveik nebelieka,ištirpsta. Aišku, skani ir žuvis. 😛  – ir šalta, ir karšta.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011