Menkė,troškinta su svogūnais ir morkomis
|komentarų nėra
Momoshka
Noriu pasiūlyti receptą, kurį gamina mano mama, iš žuvies patiekalų man jis skaniausias.
1 kg menkės
0.5 kg svogūnų
0.5 kg morkų
stiklinė aliejaus
nepilna stiklinė vandens
Menkę nuvalome, išimame kaulus, supjaustom gabalais, svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas -skrituliukais.
Į puodo dugną dedam sluoksnį morkų, sluoksnį svogūnų, sluoksnį menkės, pabarstom mėgstamų prieskonių, truputį druskos. Žuvies prieskonių geriau nenaudoti, supilam vandenį, aliejų. Kai užverda – sumažinam ugnį ir troškiname 40 min. Mama perspėja, nenaudoti emaliuoto puodo, nes pritraukia.Tačiau mano kolegė gamino kaip tik emaliuotame ir jai neprisvilo – ji troškino ant mažiausios ugnies.
Man čia skaniausias pats sultinys: svogūnų beveik nebelieka,ištirpsta. Aišku, skani ir žuvis. 😛 – ir šalta, ir karšta.