Jautienos steikas pikantiškam šviežių grybų padaže

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Auksė, (VP komentaras)

siūlau vieną fain receptėlį. Gal kas ir pasinaudosit. Pati gaminau -super. Bet kas nemėgstat ekstravagantiškai, tai  spiritinius gėrimus išmeskit. 😛 Iškankinau vieno garsaus restorano šefą – prižadėjau šiukštu neišduoti,  kurio…Čia atkartoju grynai jo žodžius:

Šis puikus patiekalas , atsiradęs 18 amž. Rusijoje turi daug variantų. Vienas iš jų Austro-Vengrų. Aš pridedu paprikos į šį patiekalą ir pateikiu su plačiais makaronais – tokiais kaip fettucine, bet su ryžiais  -taip pat nuostabu, arba keptomis bulvėmis.
Mano nuomone, šio patiekalo sėkmę palengvina gera mėsa( niekas nebus geriau, kaip file) ir tas tikslumas ir greitis, kuriuo mes gaminsime.

4 asmenims:
1-2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus, 1 vidutinis svogūnas  – labai smulkiai supjaustytas, 1 šaukštelis saldžios (Smoked) paprikos, 50 gr. sviesto, 200 gr. šviežių grybų  – smulkiai pjaustytų, 150 ml. raudono vyno, 350 gr jautienos file  – supjaustytos 6×2 cm gabaliukais, 1 šaukštas miltų, jūros druskos, juodų pipirų, 2-3 šaukštai brendžio, 100 ml. tirštos grietinės, 100 ml grietinėlės.

Keptuvėje pakaitinam 0.5 aliejaus ir 0.5 sviesto vidutiniško karštumo, tada pakepiname svogūnus iki suminkštės ir persišvies. Sudedame grybus ir papriką, kepiname 1 min. Po to supilame vyną ir, sumažinę kaitrumą , kepame 3 min. iki liks 2 šaukštai skysčio. Viską atidedame į šoną.

Tada su likusiais sviestu ir aliejumi greitai, per  1-2 min., pakepiname pabarstytus miltais beef gabalėlius porcijomis -taip,  kad  mėsa liktų rožinės spalvos, pagardiname prieskoniais pagal skonį .

Dedame kiekvieną porciją į pašildytą lėkštę.Tada į keptuvę supilame brendį ir uždegame. Kai ugnis išdegs, į keptuvę sudedame iškeptas daržoves ir pakaitiname. Supilame grietinę ir grietinėlę, lengvai pašildome. Jei padažas per skystas  -pakaitinam, kad sutirštėtų. Užpilame ant beef ir patiekiame.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011