MIELINIAI BLYNAI
|8 komentarai
valkatinė, Daja
Ant mieliu uzberk sauksteli cukraus, siek tiek pamaigyk sauksteliu ir palik penkioms min., kol visa tai pavirs i tyrele.Dubenyje maisyk kiausinius (2-3), stikline silto pieno, tirpinto sviesto(margarino) sauksta, miltus (apie 2 stiklines), siek tiek druskos, jei tesla per tirsta- ipilk gazuoto mineralinio vandens(blynai bus puresni).Supilk mieles. Jei turi mikseri- suplak, jei ne- tada plak sakute.Leisk teslai pailseti koki pusvalandi. Deti po sauksta i ikaitintus riebalus, kepti is abieju pusiu kol apskrus.Skanaus!
cia jau kita teta, bet nesvarbu.
Xxx
Viska darai kaip jau aprasyta.Bet paaiskinu kai kurias detales dar smulkiau.
Miltus i piena su mielem berk ne iskart(jei mikserio neturi) o dalimis -lengviau maisysis.Ir nesugalvok mieliu labai daug(pvz, visa poka ) tirpint -uzteks gabaluko:)
Tesla turi ilsetis butinai -NE SALDYTUVE…
Ir dar gali pridengt ja kokiu ranksluosciu -geriau kils.
xxx
1/5 stiklinės miltų,2 st. pieno,1-2kiaušiniai,
20g mielių,2šaukštai sviesto,truputis druskos,cukraus,aliejaus kepimui.
Stiklinėj su pienu išmaišomos mielės,įberiama truputis cukraus,žiupsnelis miltų ir laikoma šiltai,kad pakiltų.(Aš tą reikalą darau bliūdelyje ant puodelio su karštu vandeniu).Į pakilusią masę supilamas likęs pienas,suberiami visi miltai,sumetami kiaušinių tryniai,truputis druskos.Gerai išmaišyt ir supilt tirpintą sviestą,išplaktus baltymus ir palaikyt kol pakils.Tešla bus akyta,putli.Gali dėt gabaliukų obuolio ar mirkytų razinų.Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.Valgyti su mėgiama uogiene ar grietine su sviestu.
👿
visai normaliai gavosi 🙄 🙄 🙄 🙄 😕
kaip keista kad mieliniu blynu nereikia kildinti 😉
tai reikia reikia 😉
Nu bandau gal kaip nors išeis
sudas o ne blynai kotletai kazkokie gavos 😡
pirma varianta pabandysiu o tas kitas kur mieles piene tirpomos sudu sudas
Astut,
prieš vartodama negražų žodį “šūdas” viešumoje, juolab -prie valgio gaminimo ,pamislyk, VAIKEL,, ar nepadarei kokios nors ELEMENTARIOS technologinės klaidos, pvz, kildindama tešlą -gal papūtė ,PVZ., koks nors …skersvejukas 😉 ,Vien dėl to galejo gautis tavo minėtas shuds…Nes receptas šiaip jau -išbandytas bent trijų kartų blynų kepėjų, t.y. -bazinis/klasikinis.