Cukinijų apkepas PAŠTIDA
|komentarų nėra
Ramunėlė
(žydiškas patiekalas)
1 kg cukinijų
3 kiaušiniai
200 gr fetos sūrio,galima varškės
3 š. miltų
muskato,druskos,pipirų
Cukinijas nulupti,supjaustyti riekelėm ir išvirti iki sumikštėjimo nedideliame kiekyje pasūdyto vandens.Nuvarvinti ir sutrinti, galima blenderiu, gaunasi vienalytė piurė.Tada sudedam išplaktus kiaušinius,varškę (aš imu pertrintą),miltus,muskatą,pipirus.
Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių,supilam masę į riebalais išteptą formą ,galima paviršių pabarstyt tarkuotu sūriu,kepam apie 45 min,kol viršus parus.
Galima daryt iš įvairių daržovių,esu dariusi perpus su morkomisir cukinijomis -supyliau i vienos porcijos formeles 2 sluoksniais ,tada iškepus ir išėmus gaunasi labai gražus 2 spalvų “keksiukas”,kurį pateikiu kaip garnyrą prie žuvies.Manau tiks ir prie vištienos, ir su jautiena . O jei tuos “keksiukus” daryt kokiai svarbesnei progai,tai garbės žodis atrodo krūūūtai 😛
Tiesa,skanus ir gražus variantas – į masę iš cukinijų supjaustyti gabaliukai kad ir koncervuotų paprikų raudonų. Gaunasi tokia spalvinga mozaika, jaučiasi abi daržovės atskirai.
Arba dar -abiejus piurė suplakus atskirai , juos susluoksniuoti patiekiant.