Cukinijų apkepas PAŠTIDA

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Ramunėlė

 (žydiškas patiekalas)

1 kg cukinijų
3 kiaušiniai
200 gr fetos sūrio,galima varškės
3 š. miltų
muskato,druskos,pipirų

Cukinijas nulupti,supjaustyti riekelėm ir išvirti iki sumikštėjimo nedideliame  kiekyje pasūdyto vandens.Nuvarvinti ir sutrinti, galima blenderiu, gaunasi vienalytė piurė.Tada sudedam išplaktus kiaušinius,varškę (aš imu pertrintą),miltus,muskatą,pipirus.
Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių,supilam masę į riebalais išteptą  formą ,galima paviršių pabarstyt tarkuotu sūriu,kepam apie 45 min,kol viršus parus.
Galima daryt iš įvairių daržovių,esu dariusi perpus  su morkomisir cukinijomis -supyliau i vienos porcijos formeles 2 sluoksniais ,tada iškepus ir išėmus gaunasi labai gražus 2 spalvų “keksiukas”,kurį pateikiu kaip garnyrą prie žuvies.Manau tiks ir prie vištienos,  ir su jautiena . O jei tuos “keksiukus” daryt  kokiai svarbesnei progai,tai garbės žodis atrodo krūūūtai 😛 

Tiesa,skanus ir gražus variantas – į masę iš cukinijų  supjaustyti gabaliukai kad ir koncervuotų paprikų raudonų.  Gaunasi  tokia  spalvinga mozaika,  jaučiasi abi daržovės atskirai.

Arba dar -abiejus piurė  suplakus atskirai , juos susluoksniuoti patiekiant.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011