Vištiena, troškinta obuolienėje
|komentarų nėra
migle
Prieskoniuose -bet kokiuose ,tačiau su CINAMONU ir raud. paprika + vorčesterio padaže pernakt laikytos vištos gabalėlius ant mažos ugnies iš abiejų pusių kažkiek apskrudinam keptuvėje ant aliejaus.Po to jas išimam. Į tas alyvuotas sultikes sumetam supjaustytus kietus/pusžalius obuolius -bent 5-6 .Ant viršaus užkraunam mėsukes(pas mane buvo 4 ketvirčiai, tai kepiau 2 reisais, o ant obuolių užkroviau 2 eilėm.)Viską užvožiau dangčiu.Ant silpnos ugnies viskas tušinosi toliau.Paskui obuolių skystis alyvuotas pradėjo norėti lipti per keptuvės kraštus. nŪ tai kŪ darycj ?
Ogi …. suverčiau visą turinį puodan(obuoliai tuomet atsidūrė paviršiuje), dėl viso pikto dugniukan dar vandenuko labai nedaug šliukštelėjau, dribtelėjau 2 sutrupintas česnako skilteles.Taip troškinau dar gal 10-15 min (ant silpnos ugnies.)
Galima į obuolių troškinį įberti ir bruknių, skonio tikrai nepagadins :P.
KITA VERSIJA:
Vištieną išverdam banaliai – morkos, prieskoniai, žolytės ir t.t. Sultinys lieka sriubai.
Keptuvėje ant aliejaus pakepinam (iki taps skaidrūs) svogūnų, ant viršaus užmetam rupjaustytų rūgščių obuolių.Kai jie suminkštės -beriam šiek tiek druskos(galima ir pipirų), visai prieš pabaigą – krapų ir smulkinto česnako.I
Išvirusius vištienos gabaliukus apipilam obuolienės “dažiniu”.